18.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

HomepageAdvAgroland îşi propune investiţii de 17 milioane de lei în deschiderea de...

Agroland îşi propune investiţii de 17 milioane de lei în deschiderea de noi magazine și afaceri avicole

Agroland Business System are în vedere pentru anul 2022 investiţii totale de aproximativ 17 milioane de lei, axate pe deschiderea de noi magazine, extinderea afacerii avicole, modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeş şi dezvoltarea magazinului online, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul fiscal în curs remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Profitul net estimat se ridică la 13,063 milioane de lei, iar vânzările nete sunt prevăzute de a atinge 241,186 milioane de lei.

De asemenea, compania are în plan deschiderea a încă 10 noi magazine Agroland MEGA în acest an şi vizează o cifră de afaceri dublă generată de acestea comparativ cu anul 2021.

În plus, compania îşi propune să deschidă şi alte 10 noi magazine tradiţionale Agroland.

Pentru ferma avicolă Mihăileşti, Agroland Business System are în plan creşterea capacităţii de producţie, deoarece majorarea preţurilor alimentelor va duce la volume mai mari de vânzări.

Astfel, este avută în vedere mărirea capacităţii de producţie a puilor de o zi până la o capacitate de 1.000.000 de ouă de incubaţie pe lună şi creşterea capacităţii de producţie ouă de consum la minimum 180.000 de ouă de consum pe zi.

În 2022, compania estimează o creştere cu 50% a veniturilor din această linie de business.

Pe lângă aceste investiţii, compania are în vedere şi demararea de proiecte de sustenabilitate, prin investiţii în instalarea de panouri fotovoltaice şi utilizarea de alte soluţii de energie regenerabilă pentru magazinele, depozitele şi fermele sale.

Obiectivul pe termen mediu în această direcţie este ca toate liniile de business ale Agroland să îşi reducă semnificativ amprenta de carbon prin utilizarea surselor proprii de energie verde.

Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2022 va fi supus aprobării în Adunarea Generală Ordinară anuală a Acţionarilor, care va avea loc în aprilie 2022.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cricova – soiuri noi pentru vinuri și spumante selecte și oportunități excelente în turism

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova marchează un...

Îngrășăminte specializate Dr Green – soluții avansate în fertilizarea culturilor

Dr Green este o companie poloneză modernă, în creștere rapidă, care produce îngrășăminte foliare inovatoare pentru toate culturile agricole.  Dr Green...

Un nou CEO BASF: Martin Brudermüller este înlocuit de Markus Kamieth

La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 din cursul zilei de astăzi, Dr. Markus Kamieth a devenit noul Preşedinte...

Alertă dezvoltare boli la cerealele păioase

Senzorii instalați pe stațiile meteo au detectat un nivel de infecție de 70% până la 100%, cu Septoria tritici (grâu), Rhynchosporium secalis (orz)...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole