27 C
București
miercuri, 31 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia Europeană a rambursat României peste 420 de milioane de euro din...

Comisia Europeană a rambursat României peste 420 de milioane de euro din sumele efectuate de AFIR

Comisia Europeană a rambursat miercuri României peste 420 de milioane de euro din sumele efectuate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) în trimestrul IV al anului 2021, a anunţat, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit, în data de 9 martie 2022, suma de 420.368.438,68 euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), aferente trimestrului IV al anului 2021. Din această sumă, valoarea de 413.150.523,91 euro corespunde decontărilor cheltuielilor efectuate din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), iar cea de 7.217.914,77 euro este aferentă plăţilor din Fondul EURI, ce reprezintă resurse financiare suplimentare puse la dispoziţie României din instrumentul de redresare al Uniunii Europene”, informează MADR.

Ministrul de resort, Adrian Chesnoiu, a declarat că suma totală a cheltuielilor rambursate României din FEADR, de la începutul anului de către Comisia Europeană depăşeşte un miliard de euro.

„Sunt bani care au intrat deja în conturile fermierilor. Aşa cum am mai spus, luăm toate măsurile necesare pentru ca fermierii români să îşi primească banii la timp. Este foarte important să continuăm într-un ritm susţinut direcţionarea tuturor fondurilor disponibile pentru sprijinirea fermierilor români, astfel încât aceştia să-şi poată desfăşura activităţile în bune condiţii, în scopul obţinerii unui nivel ridicat al producţiei”, a spus Adrian Chesnoiu.

La începutul lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit suma de 1,081 miliarde euro, ce reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2021, pentru acordarea plăţilor în avans fermierilor, aferente Campaniei 2021 din plăţile directe finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă).

Astfel, suma totală a cheltuielilor pentru sprijinirea agricultorilor români rambursate de Comisia Europeană din FEADR şi FEGA, de la începutul anului 2022, se ridică la peste 2 miliarde de euro (2.097.848.143 euro), a transmis MADR.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Consiliul UE a ajuns la un acord cu privire la noi norme pentru combaterea pescuitului excesiv

Consiliul UE a ajuns marţi la un acord provizoriu...
‹ adv ›

MADR: Aproape 90 mln lei vor intra în conturile fermierilor pentru motorina utilizată în agricultură

MADR a aprobat prin ordin de ministru cantitățile de motorină utilizată în agricultură în primul trimestru al acestui an,...

MADR a dat amenzi în valoare de 172.550 lei pentru neconformitățile depistate în comercializarea fructelor și legumelor proaspete

MADR desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole