24 C
București
marți, 26 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia Europeană a cerut Croaţiei, României şi Ungariei rapoarte privind energia din...

Comisia Europeană a cerut Croaţiei, României şi Ungariei rapoarte privind energia din surse regenerabile şi eficienţa energetică

Comisia Europeană a cerut Croaţiei, României şi Ungariei să prezinte rapoarte referitoare la obiectivele lor naţionale pentru 2020 privind energia din surse regenerabile, respectiv eficienţa energetică, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere Croaţiei pentru că nu a prezentat, în temeiul Regulamentului (UE) 2018/1999 privind guvernanţa uniunii energetice şi a acţiunilor climatice, un raport complet cu privire la îndeplinirea obiectivelor sale pentru 2020 privind eficienţa energetică şi ponderea energiei din surse regenerabile.

De asemenea, Comisia a decis joi să trimită scrisori de punere în întârziere Ungariei şi României pentru că nu au prezentat un raport complet, în cadrul guvernanţei uniunii energetice şi a acţiunilor climatice, cu privire la îndeplinirea obiectivelor lor de eficienţă energetică pentru 2020.

Regulamentul privind guvernanţa uniunii energetice şi a acţiunilor climatice stabileşte cerinţa ca statele membre să prezinte Comisiei, până la 30 aprilie 2022, un raport cu privire la îndeplinirea obiectivelor lor de eficienţă energetică pentru 2020, stabilite în Directiva 2012/27/UE privind eficienţa energetică.

Regulamentul privind guvernanţa mai prevede ca, până la acelaşi termen, statele membre să raporteze despre obiectivele lor privind ponderea energiei din surse regenerabile în 2020, astfel cum se prevede în Directiva 2009/28/CE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Cele trei state membre au la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi pentru a remedia deficienţele identificate de Comisie. Dacă nu primeşte un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

12 contracte de finanţare – semnate în cadrul măsurii privind investiţiile în capacităţi de producere a energiei regenerabile

Ministrul Energiei, Sebastian-Ioan Burduja, a semnat, vineri, încă zece contracte de finanţare în cadrul Măsurii de investiţii I1 -...

EPG propune o revizuire a ţintei asumate de România privind capacităţile eoliene offshore instalate

Asociaţia Energy Policy Group (EPG) propune o revizuire în sus a ţintei asumate de România privind capacităţile eoliene offshore...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole