18.1 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCod portocaliu de furtuni în cinci judeţe, până vineri și Cod galben...

Cod portocaliu de furtuni în cinci judeţe, până vineri și Cod galben de vreme instabilă, în jumătate de ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod portocaliu de averse torenţiale şi cantităţi însemnate de apă, valabilă până vineri la prânz, respectiv alerte Cod galben de instabilitate atmosferică în jumătate de ţară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 iunie, ora 21:00 – 16 iunie, ora 12:00, în judeţul Caraş-Severin şi în zona de munte a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Alba şi Hunedoara, va fi valabil un Cod portocaliu de averse torenţiale. Prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp şi, izolat, de peste 50 l/mp.

De asemenea, pe parcursul zilei de joi, între orele 12:00 – 21:00, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme instabilă. Astfel, în intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona montană, nord-vestul Olteniei şi al Moldovei, în estul şi sud-estul Transilvaniei şi în sudul Banatului.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Un al doilea Cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare de joi, de la ora 21:00, cu valabilitate până vineri, la ora 12:00. În acest interval de referinţă, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, în Oltenia şi vestul Transilvaniei. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp, izolat peste 30 – 40 l/mp.

În ceea ce priveşte prognoza pentru Municipiul Bucureşti, în perioada 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 12:00, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 29 – 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara, când probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura minimă se va încadra între 15 şi 17 grade.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Rezerva de umiditate din sol, starea culturilor

Aprovizionarea cu apă se va încadra în limite satisfăcătoare,...
‹ adv ›

AgroMeteo: Rafale de vânt de 55-60 km/h în Bucureşti, marţi şi miercuri; temperaturi maxime de 30 de grade Celsius

Cerul va fi variabil în Bucureşti pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, iar vântul va sufla moderat, cu...

Avertizare ANM: Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice, valabile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole