21.4 C
București
vineri, 29 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCod galben de vânt puternic şi viscol în 16 județe

Cod galben de vânt puternic şi viscol în 16 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până marţi seara în zone din 16 judeţe, precum şi o informare de precipitaţii moderate, vânt şi viscol în zona montană înaltă, ce va expira joi seara.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 – 17 ianuarie, ora 22:00, în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi local în Banat, va fi Cod galben de vânt, cu intensificări de 60 – 80 km/h.

De asemenea, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 100 km/h, va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben de vânt sunt: Braşov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Timiş, Mehedinţi, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad şi Caraş-Severin.

Totodată, în intervalul 16 ianuarie, ora 17:00 – 19 ianuarie, ora 20:00, va fi în vigoare o informare de vreme rea în cea mai mare parte a ţării. Astfel, îndeosebi în jumătatea de vest a ţării va ploua, la munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri temporar va ninge.

Cantităţile de precipitaţii acumulate vor depăşi 20 – 25 l/mp, iar în Carpaţii Occidentali şi Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte şi începând din noaptea de marţi spre miercuri (17/18 ianuarie), la altitudini mari în masivele sudice, va sufla tare cu viteze de peste 100 – 110 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului şi în restul teritoriului, cu rafale în general de 55 – 65 km/h, îndeosebi în vest şi sud-est.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Maramureş: Culturile cerealiere şi pomicole, evoluţie optimă generată de condiţiile agrometeo

Starea culturilor cerealiere şi pomicole din judeţul Maramureş este...
‹ adv ›

AgroMeteo: Secetă pedologică în zone agricole din patru regiuni ale țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis pentru perioada 20 - 26 martie 2024 că în această perioadă se...

AgroMeteo: Indicele de împrimăvărare și rezerva de umiditate a culturilor agricole aflate în vegetație

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat indicele de împrimăvărare care reprezintă potențialul termic al perioadei de trecere de la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole