-3.1 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriCoceral se aşteaptă ca producţia de grâu a României să scadă până...

Coceral se aşteaptă ca producţia de grâu a României să scadă până la 7,9 milioane tone, anul viitor

Producţia de grâu moale a Uniunii Europene şi Marii Britanii ar urma să scadă anul viitor, pe măsură ce randamentele în regiunea Balcanilor ar urma să revină la un nivel mediu după producţiile record din acest an, a anunţat luni Asociaţia europeană a producătorilor de cereale (Coceral), transmite Reuters.

În prima sa estimare cu privire la recolta pentru anul viitor, producţia de grâu moale a României ar urma să scadă până la 7,9 milioane tone, de la 11,1 milioane tone în acest an.

‹ adv ›

Similar, producţia de grâu moale pentru toate cele 27 de state membre plus Marea Britanie ar urma să scadă până la 139,8 milioane tone în 2022, de la 143,2 milioane tone în 2021.

Pentru Franţa, cel mai mare producător de grâu din UE, recolta din 2022 este preconizată să se reducă până la 34,5 milioane tone, de la 35,3 milioane în 2021, însă în Germania, al doilea producător european, recolta de grâu moale ar urma să crească de la 21,4 până la 22,1 milioane tone.

La orz, producţia din 2022 realizată în Uniunea Europeană şi Marea Britanie ar urma să scadă uşor până la 59 milioane de tone, de la 59,4 milioane tone în acest an.

Pe de altă parte, producţia de porumb ar urma să crească uşor, de la 66,3 milioane de tone în 2021, până la 66,4 milioane tone în 2022, în condiţiile în care Coceral se aşteaptă ca o recoltă mai bună din Ungaria să compenseze pentru o uşoară diminuare a producţiilor în Polonia, Germania, Franţa şi România.

La rapiţă, Coceral se aşteaptă anul viitor în Uniunea Europeană şi Marea Britanie la o producţie de 20 milioane de tone, în creştere faţă de 18,5 milioane de tone în acest an.

Această majorare semnificativă se datorează în principal creşterii suprafeţelor însămânţate în mai multe ţări, inclusiv în Germania, Franţa, Marea Britanie, România şi Bulgaria.

În aceste condiţii, producţia de rapiţă ar urma să crească în Franţa, de la 3,3 până la 3,7 milioane de tone, în Germania, de la 3,5 până la 3,6 milioane de tone, şi Marea Britanie, de la 1,1 până la 1,6 milioane de tone.

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...
- adv -spot_img

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură în care se imită ecosistemele naturale. Astfel încât să nu...

Bibilica – avantajele și dezavantajele creșterii. Rase

Bibilica este o pasăre destul de rară în zona noastră,uneori poate fi întâlnită prin gospodăriile casnice. Cu toate acestea,...

De citit

Bibilica – hrana, creșterea puilor, inițierea afacerii

Creșterea bibilicilor nu diferă de creșterea găinilor. Detalii despre...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției