2.4 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriCiucă: Asigurăm sprijin pentru operatorii din industria de morărit, a uleiurilor și...

Ciucă: Asigurăm sprijin pentru operatorii din industria de morărit, a uleiurilor și a produselor lactate

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care se asigură Ministerului Agriculturii granturi pentru sprijinul operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, a anunţat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„În şedinţa de guvern de astăzi o să avem mai multe decizii. Una dintre ele consider că este foarte importantă, este acea ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm Ministerului Agriculturii granturi în valoare de până la 500.000 de euro, sunt granturi care asigură sprijinul necesar operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă”, a precizat Ciucă înaintea şedinţei Executivului.

Premierul a spus că valoarea totală este de 200 de milioane de euro.

„Ca atare, înţelegând foarte bine nevoia asigurării sprijinului pentru tot ceea ce înseamnă domeniul agricol, cât şi industria alimentară, corelăm foarte bine fondurile pe care le avem la bugetul de stat cu cele care ne sunt asigurate prin finanţarea europeană. În felul acesta, sperăm să compensăm creşterea costurilor legate de stocurile de materie primă, de transport şi de procesare. Sigur, toate acestea în contextul în care Uniunea Europeană asigură fonduri în vederea depăşirii crizei din Ucraina”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Cum să elaborați planul de fertilizare la culturile agricole

Atât din rațiuni economice cât și din exigențe de...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Vecini buni: Ce culturi putem planta lângă castraveți

Înainte de a alege locul potrivit pentru castraveți, merită să alegeți vecinii potriviți pentru plante. Sănătatea castraveților, cantitatea și...

Tufa spaniolă la cireș – cum se formează coroana. Tăierile

Sistemul de conducere tufă spaniolă la cireș (Spanish Bush) constă din mai multe ramuri ce reduc din vigoarea de...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate