29.2 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCiucă: Asigurăm sprijin pentru operatorii din industria de morărit, a uleiurilor și...

Ciucă: Asigurăm sprijin pentru operatorii din industria de morărit, a uleiurilor și a produselor lactate

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care se asigură Ministerului Agriculturii granturi pentru sprijinul operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă, a anunţat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„În şedinţa de guvern de astăzi o să avem mai multe decizii. Una dintre ele consider că este foarte importantă, este acea ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm Ministerului Agriculturii granturi în valoare de până la 500.000 de euro, sunt granturi care asigură sprijinul necesar operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate şi a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă”, a precizat Ciucă înaintea şedinţei Executivului.

Premierul a spus că valoarea totală este de 200 de milioane de euro.

„Ca atare, înţelegând foarte bine nevoia asigurării sprijinului pentru tot ceea ce înseamnă domeniul agricol, cât şi industria alimentară, corelăm foarte bine fondurile pe care le avem la bugetul de stat cu cele care ne sunt asigurate prin finanţarea europeană. În felul acesta, sperăm să compensăm creşterea costurilor legate de stocurile de materie primă, de transport şi de procesare. Sigur, toate acestea în contextul în care Uniunea Europeană asigură fonduri în vederea depăşirii crizei din Ucraina”, a adăugat Nicolae Ciucă.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole