5.8 C
București
luni, 25 martie, 2024

-

HomepageAdvCifra de afaceri a Holde Agri Invest a crescut cu 78% în...

Cifra de afaceri a Holde Agri Invest a crescut cu 78% în primele nouă luni din 2021

Holde Agri Invest, companie care exploatează terenuri agricole, a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 46,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2021, în creştere cu 78% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 2,6 milioane de lei (plus 77%).

În perioada ianuarie-septembrie 2021, compania românească a exploatat o suprafaţă totală de aproape 8.500 ha în cele trei ferme pe care le deţine – Roşiori, Frumuşani şi Videle, dintre care aproximativ 1.900 hectare au fost operate în regim ecologic. Recolta totală obţinută de Holde în anul 2021 a fost de peste 28.000 tone.

„Anul 2021 reprezintă pentru noi începutul perioadei de maturizare a afacerii. În acest an, am ajuns să operăm trei unităţi de producţie, Roşiori, Videle şi Frumuşani, dintre care ferma Frumuşani a înregistrat rezultate excepţionale. Toate sistemele noastre de management au ajuns la maturitate şi vor putea prelua mai uşor efortul de extindere a suprafeţelor lucrate. Anul agricol 2021 a fost unul foarte bun din perspectiva producţiilor şi preţurilor de valorificare a mărfii. Producţiile de grâu şi rapiţă au înregistrat randamente deosebite, cu maxime de până la 8,6 tone/ha la grâu (6,6 tone/ha media pe grup) şi 4,3 tone/ha la rapiţă (3,7 tone/ha media pe grup). Preţurile de valorificare au înregistrat în acest an o creştere peste aşteptări şi am reuşit să profităm în parte de preţuri record. Să structurăm afacerea noastră, presupune timp şi răbdare, înseamnă să creştem suprafaţa pe care o lucrăm, şi să ne perfecţionăm metodele de lucru. Avem convingerea că în timp, şi ca urmare a unor investiţii inteligente, recompensele vor veni deopotrivă pentru acţionari şi pentru agricultura din România,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Creşterea cifrei de afaceri raportată de companie pentru perioada de nouă luni a fost determinată în principal de vânzarea de produse din producţia proprie care au ajuns la 27,9 milioane de lei, în creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primele nouă luni din 2021 Holde Agri Invest a derulat un program investiţional de 40 milioane de lei finanţat din surse proprii şi împrumuturi, respectiv credite bancare şi contracte de leasing financiar.

Investiţiile au vizat finalizarea achiziţiilor pentru fermele Videle şi Agro Fields Future, achiziţiile de terenuri, echipamente tehnologice, mijloace de transport şi realizarea de amenajări capacităţi însilozare.

De asemenea, compania a acordat o investiţie suplimentară aplicaţiei AgroCity şi a achiziţionat o participaţie minoritară în Enten System, o companie de tehnologie în agricultură. În plus, Holde a derulat prima investiţie într-un proiect de irigaţii pe o suprafaţă de 125 de hectare în zona fermei Frumuşani.

„În acest an, în zona de tehnologie, aplicaţia AgroCity în care Holde deţine o participaţie minoritară a fost cea care a asigurat funcţia de planificare, raportare şi control a activităţilor în ferme. Din toamna acestui an toate operaţiunile noastre au fost derulate cu sisteme de ghidare Trimble complet funcţionale. În privinţa eforturilor de modernizare, suntem încântaţi să menţionăm că în prezent toate cele trei ferme Holde sunt fie deja dotate cu utilaje moderne fie având efectuate comenzi pentru utilajele lipsă care au termenul de livrare la începutul primăverii anului 2022. Deşi nu putem să tragem încă o concluzie, ne aşteptăm ca rezultatele anului 2021 să fie satisfăcătoare având în vedere contextul de creştere accelerată şi programele investiţionale semnificative realizate în toate ariile funcţionale ale afacerii noastre”, a spus Iulian Cîrciumaru, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Holde are deja semnate angajamente pentru aproximativ 3.000 de hectare suplimentare şi care sunt în curs de audit tehnic şi finalizare a tranzacţiilor de achiziţie.

În măsura în care acestea se finalizează conform planului, compania va începe anul următor cu un portofoliu de aproximativ 13.000 hectare de teren şi patru nuclee (ferme agricole).

Concomitent cu extinderea suprafeţei vor fi avute în vedere şi investiţii adiţionale în echipamente şi silozuri, dar şi în sisteme de irigaţii.

Acţiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 octombrie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 100 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile HAI sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO. În cadrul acestui indice, Holde deţine a doua cea mai mare pondere.

Holde Agri Invest este o companie iniţiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România.

Înfiinţată în 2018, compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee – ferma Roşiori situată în Roşiori de Vede (judeţul Teleorman), Frumuşani (judeţul Călăraşi) şi Videle (judeţul Teleorman).

Holde Agri Invest
Holde Agri Investhttps://holde.eu
Holde Agri Invest este unul dintre cele mai inovatoare proiecte agricole din România, listat pe piața AeRO.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ziua Mondială a Apei: Practicile sustenabile în agricultură facilitează managementul strategic al resurselor de apă

Odată cu evoluția schimbărilor climatice, fermierii sunt tot mai...

Aplatizor de cereale – transformă boabele în fulgi pentru alimentația animalelor

În industria agricolă modernă, găsirea modalităților eficiente de producție a hranei pentru animale este esențială pentru succesul fermelor. În...

Bayer anunță un parteneriat cu Trinity Agtech pentru monitorizarea carbonului în ferme

Bayer a anunțat, astăzi, un parteneriat cu compania cu sediul în Regatul Unit, Trinity Agtech. În cadrul eforturilor Bayer...

Ce urmează pe piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la EuroGrain Exchange 2024

Cel mai important summit al primăverii dedicat afacerilor cu cereale, ce se va desfășura pentru al doilea an în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole