9.2 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleChina importă porumb din Africa de Sud - prima livrare importantă recepționată

China importă porumb din Africa de Sud – prima livrare importantă recepționată

Producția, logistica și volatilitatea care afectează comerțul cerealelor din Marea Neagră au continuat să perturbe importurile de porumb ale Chinei din Ucraina, care fusese al doilea cel mai mare furnizor de porumb pentru China, înainte de invazia Rusiei din februarie 2022.

China a acționat prin extinderea surselor sale de aprovizionare cu porumb, inclusiv prin actualizarea listei sale de exportatori brazilieni de porumb.

În plus, China a recepționat prima livrare semnificativă de porumb din Africa de Sud, un alt semnal că încearcă să-și diversifice sursele globale de cereale în efortul său pentru menținerea securității alimentare.

Încărcătura de porumb de 53.000 de tone cumpărată de comerciantul de stat COFCO Group a sosit pe 4 mai în portul Machong din provincia sudică Guangdong și va fi vândută producătorilor de hrană pentru animale, a relatat Reuters, citând agenția oficială de știri Xinhua din China.

China a aprobat importurile de porumb din Africa de Sud cu câțiva ani în urmă, dar achiziția COFCO devine primul volum semnificativ care ajunge în țară.

Se așteaptă mai multe livrări, deoarece Africa de Sud, cel mai mare producător de porumb al continentului, a exportat 108,104 tone de porumb pentru furaj în China în perioada 25 martie și 14 aprilie anul acesta, potrivit Serviciului de Informații despre Cereale din Africa de Sud (SAGIS).

Africa de Sud este pe drumul de a produce a patra recoltă consecutivă mare de porumb în anul de comercializare 2022-23, cu 16,2 milioane de tone, menținându-și statutul de exportator net de cereale pentru 2023-24, potrivit Serviciului Agricol Extern (FAS) al Departamentului de Agricultură al SUA, citat de world-grain.com.

Statele Unite rămân principalul furnizor de porumb pentru China, cu 6,8 milioane de tone rezervate pentru livrare în anul de comercializare 2022-23, conform FAS.

COFCO lucrează pentru a extinde achizițiile și a „normaliza” importurile în vrac de porumb din Africa de Sud, a spus Xinhua, citându-l pe Fan Zhenyu, COFCO International.

Anul trecut, China a importat 20,6 milioane de tone de porumb, majoritatea fiind folosit pentru hrănirea animalelor, iar totalul este echivalent cu 7,4 la sută din producția internă. Aprovizionarea din SUA a reprezentat 72 la sută din importurile Chinei, potrivit datelor vamale, citate de scmp.com.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Buzău: Peste 45.000 de miei au fost exportaţi în ţările arabe

Peste 45.000 de miei au fost comercializaţi şi exportaţi...
‹ adv ›

Legea arendei ajunge din nou în Parlament

După ce două inițiative legislative identice au fost respinse până acum, Legea arendei a fost depusă din nou în...

ANM: Cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş-Severin

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru judeţul Caraş...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole