19.6 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleChina anunță demararea construcției celui mai mare parc fotovoltaic mondial într-o regiune...

China anunță demararea construcției celui mai mare parc fotovoltaic mondial într-o regiune deşertică

China a demarat miercuri lucrările la un proiect de producţie de energie din surse regenerabile cu o valoare de 80 de miliarde de yuani (11 miliarde de dolari) în regiunea deşertică Mongolia Interioară, amplasată la graniţa cu Mongolia şi Federaţia Rusă, acest proiect fiind parte a unui program ambiţios destinat atingerii obiectivelor climatice, transmite Bloomberg.

Proiectul amplasat în deşertul Kubuqi prevede construcţia unor uriaşe parcuri fotovoltaice şi eoliene iar la finalizare va avea o capacitate instalată de 16 Gigawaţi, a informat China Three Gorges Group, unul din cei doi dezvoltatori.

După ce va fi finalizat, acest proiect va putea furniza 40 de miliarde de kilowaţi-oră de electricitate către regiunea Beijing-Tianjin-Hebei în fiecare an.

Dezvoltatorii susţin că această facilitate va deveni cel mai mare proiect mondial de producţie de energie regenerabilă într-o regiune deşertică. Proiectul va include 8 Gigawaţi de energie fotovoltaică, 4 Gigawaţi de energie eoliană şi 4 Gigawaţi de energie electrică produsă în termocentrale de ultimă generaţie, care vor fi pornite în perioadele în care cererea de energie atinge valori maxime.

Acest proiect, pentru care nu a fost dezvăluit calendarul de finalizare, face parte din planul Chinei de a construi noi capacităţi de energie regenerabilă de 450 de Gigawaţi. Obiectivul Beijingului este ca în 2030 China să aibă capacităţi regenerabile de 1.200 de Gigawaţi.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Germania: Producţia de energie eoliană a crescut semnificativ în 2023

Numărul turbinelor eoliene noi din Germania a crescut semnificativ...
‹ adv ›

IEA: Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022

Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022, a anunţat joi...

Reuters: Germania a instalat în 2023 capacităţi record de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene

Echipamentele de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene instalate în 2023 în Germania au atins un nivel record, însă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole