22 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriCE aprobă o schemă de 1 miliard de euro pentru a sprijini...

CE aprobă o schemă de 1 miliard de euro pentru a sprijini producătorii agricoli polonezi, în contextul războiului din Ucraina

Comisia Europeană a aprobat o schemă de suport în valoare de aproximativ 1 miliard de euro (4,7 miliarde PLN) pentru a sprijini producătorilor agricoli polonezi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Schema este parte a „Cadrului Temporar de Ajutor de Stat pentru Criză și Tranziție”, adoptat de Comisie la 9 martie 2023, pentru a sprijini măsurile în sectoarele cheie care accelerează tranziția verde și reduc dependența de combustibili.

Noul cadru modifică și prelungește parțial Cadrul Temporar de Criză, adoptat la 23 martie 2022, pentru a permite statelor membre să sprijine economia în contextul crizei geopolitice actuale, fiind anterior modificat la 20 iulie 2022 și la 28 octombrie 2022.

Măsura poloneză

Polonia a prezentat Comisiei un program în valoare aproximativă de 1 miliard de euro (4,7 miliarde PLN) pentru a sprijini producătorii agricoli în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit acestei măsuri, ajutorul va consta în sume limitate sub formă de granturi directe.

Scopul măsurii este de a sprijini producătorii agricoli care se confruntă în prezent cu probleme financiare din cauza creșterii costurilor îngrășămintelor minerale și a instabilității de pe piața agricolă cauzată de criza actuală.

Comisia a constatat că programul polonez este în conformitate cu condițiile prevăzute în Cadrul Temporar de Ajutor de Stat pentru Criză și Tranziție. Ajutorul (i) nu va depăși 250.000 de euro per beneficiar și (ii) va fi acordat cel târziu până la data de 31 decembrie 2023.

Comisia a concluzionat că programul polonez este necesar, adecvat și proporțional pentru a remedia o perturbare gravă în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3)(b) TFUE și condițiile prevăzute în Cadrul Temporar de Ajutor de Stat pentru Criză și Tranziție.

Pe baza acestor constatări, Comisia a aprobat măsura de ajutor conform regulilor UE privind ajutorul de stat.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Importurile de cereale: Bruxelles – criticat pentru abordarea netransparentă

Comisia Europeană a dezamorsat tensiunile legate de exporturile de...
‹ adv ›

CE actualizează standardele de comercializare pentru produsele agroalimentare

Comisia Europeană a propus vineri revizuirea standardelor de comercializare existente aplicabile unei serii de produse agroalimentare, cum ar fi...

CE: Măsura de interzicere a importurilor de cereale ucrainene „nu este acceptabilă”

Decizia Poloniei şi a Ungariei de a interzice importurile de cereale ucrainene, acuzate că destabilizează pieţele agricole, „nu este...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole