1.4 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriCât a ajuns să coste hectarul în țara cu cele mai scumpe...

Cât a ajuns să coste hectarul în țara cu cele mai scumpe pășuni și terenuri agricole din Europa

Prețurile terenurilor agricole continuă să crească, în Olanda, țara cu cele mai mari prețuri oricum din Europa. În primele șase luni ale acestui an, hectarul de teren agricol se vindea în medie cu  80.000 de euro pe hectar, cu 8,5% în plus față de anul trecut, în timp ce la pășune nivelul era de 64.300 de euro/ha, în creștere cu 4%, scrie puterea.ro.

Asociația olandeză a agenților imobiliari și evaluatorilor de terenuri NVM susține că zonele în care au existat cele mai multe tranzacții cu terenuri agricole sunt Veenkoloniën și Oldambt – 33% din total suprafețe, urmate de cele din sud-vest (16%).

La pășuni, prețurile s-au majorat, în special, în regiunile din vestul Olandei (+14%), precum și în sud (16%), unde există ferme de porci. În nord, în schimb, prețul a scăzut chiar și cu 3%.

Trebuie remarcat și faptul că cele mai multe ferme care s-au vândut sunt de vaci de lapte, în contextul presiunilor privind reducerea numărului de animale din cauza poluării, și mai puțin de porci.

Spre comparație, potrivit statisticlor UE pentru 2020,  prețurile la terenurile agricole atingeau următoarele valori: Italia – 35.447 euro/ha, Germania – 26.384 euro/ha, Irlanda – 25.724 euro/ha, Danemarca – 17.491 euro/ha, Spania – 12.901 euro/ha, Polonia- 10.711 euro/ha, Suedia – 10.100 euro/ha, în timp ce în România media era de 7.163 euro/ha.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

00:03:02

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața...

Cum apreciem caracteristicile solului fără dispozitive – 6 metode

Una dintre metodele științifice prin care se pot afla informații despre structura și compoziția chimică a solului este cartarea...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...

Ridichea de vară și de iarnă. Sfaturi la cultivare

Ridichile de vară sunt cultivate pentru consumul în lunile iunie-iulie, iar cele de iarnă pentru consumul de toamnă și...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate