16.4 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBuzău: Focar de pestă porcină africană în localitatea Căldărăşti

Buzău: Focar de pestă porcină africană în localitatea Căldărăşti

Un focar de pestă porcină africană a fost identificat, la data de 24 martie, pe raza judeţului Buzău, la o gospodărie individuală, a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău.

Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare, animalele din gospodărie au fost sacrificate astfel încât să fie preîntâmpinată extinderea bolii şi la alte efective de porci din zonă.

„Acum patru sau cinci zile am înregistrat un focar declarat de pestă porcină la o exploataţie non-profesională. Au fost trei animale, unul a fost sacrificat având semnele bolii, s-a confirmat, şi mai existau doi porci în curte care au fost eutanasiaţi”, a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural Buzău, Paul Jipa, şef serviciu control în cadrul DSVSA Buzău.

Având în vedere deschiderea târgurilor şi oboarelor din judeţ în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Prefectura a solicitat DSVSA vigilenţă şi efectuarea unor controale riguroase. La acest moment, focarul din localitatea Căldărăşti se află în monitorizare.

„La acest moment supraveghem focarul, sperăm să nu se extindă, dacă nu apar modificări, potrivit legii, în maxim 30 de zile vom declara focarul închis”, a declarat ulterior responsabilul DSVSA Buzău.

Buzăul a fost unul dintre cele mai afectate judeţe de pestă porcină pe parcursul anului trecut, mii de animale din exploataţii profesionale şi gospodării fiind sacrificate.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Satu Mare: Pesta porcină africană într-o fermă; peste 10.000 de animale ucise

Peste 10.000 de porci dintr-o fermă din judeţul Satu...
‹ adv ›

EFSA: România se alătură în campania europeană de stopare a pestei porcine africane

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) colaborează cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și în...

ANSVSA: 11 focare de pestă porcină africană sunt active în România

Numărul focarelor de pestă porcină africană (PPA) active în România erau, în data de 17 mai, de 11, arată...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole