10 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBuzău: Focar de pestă porcină africană în localitatea Căldărăşti

Buzău: Focar de pestă porcină africană în localitatea Căldărăşti

Un focar de pestă porcină africană a fost identificat, la data de 24 martie, pe raza judeţului Buzău, la o gospodărie individuală, a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău.

Potrivit autorităţilor sanitar-veterinare, animalele din gospodărie au fost sacrificate astfel încât să fie preîntâmpinată extinderea bolii şi la alte efective de porci din zonă.

„Acum patru sau cinci zile am înregistrat un focar declarat de pestă porcină la o exploataţie non-profesională. Au fost trei animale, unul a fost sacrificat având semnele bolii, s-a confirmat, şi mai existau doi porci în curte care au fost eutanasiaţi”, a declarat, în cadrul Colegiului Prefectural Buzău, Paul Jipa, şef serviciu control în cadrul DSVSA Buzău.

Având în vedere deschiderea târgurilor şi oboarelor din judeţ în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Prefectura a solicitat DSVSA vigilenţă şi efectuarea unor controale riguroase. La acest moment, focarul din localitatea Căldărăşti se află în monitorizare.

„La acest moment supraveghem focarul, sperăm să nu se extindă, dacă nu apar modificări, potrivit legii, în maxim 30 de zile vom declara focarul închis”, a declarat ulterior responsabilul DSVSA Buzău.

Buzăul a fost unul dintre cele mai afectate judeţe de pestă porcină pe parcursul anului trecut, mii de animale din exploataţii profesionale şi gospodării fiind sacrificate.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Academia de Științe Agricole și Silvice, despre pesta porcină: Situația României, unică în UE

Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe lonescu -...
‹ adv ›

Focar de pesta porcină africană într-o exploatație comercială din localitatea Golești; 20.000 de porci eutanasiați

În data de 23.01.2024, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație comercială din localitatea Golești, județul Vrancea,...

Sibiu: Al doilea focar de pestă porcină africană, în Presaca; vor fi ucişi 34 de porci

Prefectura a anunţat că a fost confirmat cel de-al doilea focar de pestă porcină africană, în localitatea Presaca, unde...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole