14.2 C
București
duminică, 21 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleBTA: Bulgaria solicită majorarea nivelului sprijinului din rezerva agricolă a UE

BTA: Bulgaria solicită majorarea nivelului sprijinului din rezerva agricolă a UE

Bulgaria insistă asupra sporirii nivelului sprijinului pentru ţară din rezerva agricolă a UE, a informat marţi Ministerul Agriculturii.

Cererea a fost prezentată în cadrul unei întâlniri bilaterale între adjunctul ministrului Agriculturii, Georgi Sabev, şi comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, la iniţiativa părţii bulgare. Întâlnirea a avut loc luni la Bruxelles, în cadrul sesiunii Consiliului UE pentru Agricultură şi Pescuit.

Sabev l-a informat pe comisar cu privire la situaţia actuală de pe piaţa agricolă şi dificultăţile cu care se confruntă fermierii bulgari din cauza importurilor excesive din Ucraina.

Sabev a reafirmat că Bulgaria este solidară cu Ucraina şi sprijină necesitatea de a asigura aprovizionarea cu produse agricole, produse pentru asigurarea securităţii alimentare globale, dar acest lucru nu ar trebui să pună în pericol competitivitatea fermierilor din UE.

El a mai informat că presiunea importurilor ucrainene provoacă temeri serioase pe piaţa bulgară, şi, în opinia sa, cele mai grave tulburări se observă pe piaţa seminţelor de floarea soarelui. În afară de Bulgaria, doar două ţări ar urma să primească sprijin de la rezerva agricolă – Polonia şi România.

Au fost discutate de asemenea provocările cu care se confruntă agricultura, legate de majorarea preţurilor şi incertitudinile de pe pieţele agricole.

Adjunctul ministrului a remarcat că majorarea semnificativă a preţurilor îngrăşămintelor, produselor chimice, furajelor şi energiei afectează negativ accesul fermierilor la capitalul de lucru. De asemenea, fermierii se confruntă cu dificultăţi serioase în comercializarea produselor lor.

În cadrul întrevederii, miniştrii Agriculturii au discutat situaţia critică din sectorul produselor lactate şi necesitatea unor măsuri la nivelul UE pentru a stabiliza situaţia. Bulgaria a susţinut cererea de ajutor de urgenţă din rezerva agricolă.

 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Atenționare! Rățișoara porumbului își face simțită prezența în culturile răsărite

În Banat, semănatul porumbului este în plină desfășurare în...
‹ adv ›

AgroMeteo: Dezvoltarea speciilor pomi-viticole se va desfăşura normal în majoritatea zonelor agricole

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a...

ANM: Cod galben de vânt în localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea, sâmbătă după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt valabilă sâmbătă, până la ora 17:00,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole