20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriBelgia: Mii de fermieri protestează cu tractoarele la Bruxelles faţă de planurile...

Belgia: Mii de fermieri protestează cu tractoarele la Bruxelles faţă de planurile de limitare a emisiilor de azot

Fermierii din regiunea Flandra, nordul Belgiei, au venit vineri cu mii de tractoare pe străzile din Bruxelles, pentru a protesta faţă de noile planuri ale Guvernului regional vizând limitarea emisiilor de azot, transmite Reuters.

Poliţia din capitala Belgiei estimează că aproximativ 2.700 de tractoare au blocat traficul pe străzile din Bruxelles. Multe dintre tractoare aveau afişate panouri pe care erau scrise nemulţumirile fermierilor.

„În forma actuală, acordul privind reducerea emisiilor de azot vor provoca un carnagiu socio-economic”, au avertizat organizaţiile fermierilor într-un comunicat de presă comun, adăugând că vor ca acordul să reflecte mai bine perspectivele viitoare pentru sectorul agricol.

„Suntem convinşi că ceva trebuie să se schimbe cu privire la emisiile de azot, dar sectorul agricol nu poate fi tratat în mod diferit de sectorul industrial”, a declarat Leen Engelen, unul dintre fermierii protestatari, referindu-se la unul dintre punctele disputate din noul proiect de lege.

Numărul mare de capete de vite şi utilizarea puternică a îngrăşămintelor, precum şi traficul şi construcţiile, au făcut ca nivelul oxizilor de azot în aerul şi apa din Belgia şi Ţările de Jos să fie mai mare decât normele UE şi asta ameninţă mediul înconjurător.

Planurile care sunt destinate să limiteze emisiile de azot în regiunea Flandra au provocat o criză la nivelul Guvernului regional, criză care nu a fost soluţionată în timpul celor 16 ore de discuţii, care au avut loc la începutul acestei săptămâni.

Potrivit presei belgiene, ministrul-preşedinte al regiunii Flandra, Jan Jambon, ar dori să ia o decizie finală până la finele acestei săptămâni.

În Ţările de Jos fermierii au refuzat să coopereze cu Guvernul cu privire la măsuri destinate limitării emisiilor de azot, care ar însemna o reducere semnificativă a şeptelului din această ţară.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fermierii anunță protest pe 7 iunie, dacă nu se soluționează problema importurilor cerealelor din Ucraina

Asociațiile de fermieri solicită Președintelui, Guvernului și Ministerului Agriculturii...
‹ adv ›

Dorin Florea: Fermierii trag un semnal de alarmă – ne comportăm de parcă am avea un parcurs în capitalism de sute de ani

Politicianul Dorin Florea, fostul primar al municipiului Târgu Mureş, consideră nejustificate reacţiile unor oficiali împotriva protestului fermierilor care a...

Mureş: Fermierii au blocat circulaţia în municipiul reşedinţă, acuzând preţurile de dumping ale produselor ucrainene

Peste 200 de tractoare şi utilaje agricole au blocat, vineri, circulaţia în municipiul Târgu Mureş, în timpul unui protest...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole