13.2 C
București
sâmbătă, 23 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleArgentina prelungeşte interdicţia exportului de carne de vită

Argentina prelungeşte interdicţia exportului de carne de vită

Autorităţile din Argentina au prelungit luni, până la finele lui 2023, o interdicţie privind exportul anumitor sortimente de carne de vită, continuând o abordare neconvenţională destinată menţinerii sub control a preţului la carne pentru consumatorii locali, transmite Bloomberg.

De asemenea, guvernul de la Buenos Aires a interzis exportatorilor să livreze carcase şi jumătăţi de carcase de vită pentru următorii doi ani.

„Măsurile vor contribui la realizarea unei balanţe între piaţa din Argentina şi exportul de produse din carne”, a informat guvernul de la Buenos Aires.

Carnea de vită face parte din identitatea naţională a Argentinei. Guvernul este îngrijorat că recenta creştere explozivă a preţurilor va face carnea de vită inaccesibilă pentru familiile sărace.

Preşedintele Alberto Fernandez a interzis, temporar, toate exporturile de carne în luna mai a anului trecut, pentru ca între timp o parte din restricţii să fie relaxate.

Până acum strategia de interzicere a exporturilor, însoţită de controlul preţurilor, nu a reuşit să îşi atingă obiectivul principal. Preţurile la carnea de vită au crescut cu 48% în ritm anual în regiunea Buenos Aires iar în luna noiembrie 2021 preţurile la unele sortimente de carne au crescut cu două cifre comparativ cu luna precedentă.

În mod tradiţional, producătorii din Argentina cresc preţurile la carne în jurul sărbătorilor şi în lunile de vară. Sortimentele de carne de vită precum fleica sau coastele sunt populare la grătarele argentienilor, reuniuni cunoscute sub denumirea de asado.

Sursa: agerpres.ro

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ucraina a introdus cote la export pentru anumite produse agricole

Guvernul ucrainean a decis să introducă restricţii la exportul...
‹ adv ›

România este cel mai mare exportator de porumb din UE

Exporturile de grâu moale din Uniunea Europeană în sezonul 2021/22, care au început la 1 iulie anul trecut, au...

Porturile maritime românești au înregistrat un trafic record de mărfuri în 2021

Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat 67,5 milioane tone în anul 2021, o creștere de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole