18 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleArad: Târgul Agromalim lansează un proiect de piaţă digitală care va reuni...

Arad: Târgul Agromalim lansează un proiect de piaţă digitală care va reuni producători locali

Un proiect pentru realizarea unei pieţe digitale pentru producătorii locali din judeţul Arad a fost lansat, joi, cu ocazia deschiderii Târgului Agromalim, cel mai mare din ţară după Capitală, la care participă 270 de firme din România şi străinătate.

Agrobiznes este partener media al evenimentului.

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad (CCIA), Gheorghe Seculici, a declarat, la deschiderea târgului, că noutatea ediţiei cu numărul 32 este introducerea unor obiective noi, precum promovarea valorilor locale arădene în context euroregional sau facilitarea unor instrumente de comunicare directă între producători şi beneficiari.

„Pentru prima oară, la iniţiativa unui mare investitor privat din agricultura arădeană, încercăm să închegăm o piaţă digitală de produse locale, implicând zeci de mici producători arădeni. Iată, aşadar, că Agromalim este mai mult decât un Târg, este un organism viu, care se dezvoltă şi reacţionează la nevoile mediului cu care interacţionează. După trei ani pandemici, agricultura se reaşează şi ea pe baze noi, inovative. Soluţiile se schimbă de la an la an, cu o viteză specifică până nu demult doar domeniului digital. Apar utilaje cu performanţe noi, cu randament revoluţionar, cu consum scăzut. Apar soiuri şi specii mai rezistente. Şi nu în ultimul rând, iar ăsta este mediul şcolii de agricultură adaptată la schimbare, apar specialişti pregătiţi să se adapteze. Rolul Agromalim şi al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad este să ofere o platformă de prezentare pentru aceştia şi să fie un catalizator de energii bune, dar şi un mediator între părţile care muncesc pentru progres”, a spus preşedintele CCIA – organizatorul principal al târgului.

Seculici a afirmat că:

„Agromalim este cel mai important târg de agricultură din România organizat în afara Capitalei, şi unul dintre cele mai consistente din euroregiunea noastră”.

Aproximativ 270 de firme din România, Ungaria, Germania, Franţa, Olanda, Polonia, Cehia şi Bulgaria sunt prezente cu standuri la târg, iar în primele ore de după deschidere evenimentul a fost vizitat deja de mii de persoane. Organizatorii se aşteaptă ca până duminică, când târgul se încheie, să fie înregistraţi peste 20.000 de vizitatori.

Târgul prezintă utilaje noi, soluţii tehnice folosite în agricultură şi animalele de rasă din zona judeţului Arad.

Pe parcursul celor patru zile de desfăşurare, la Expo Arad vor avea loc şi zeci de conferinţe de specialitate despre oportunităţile de investiţii în sectorul agricol şi viticol. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole