‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-1.4 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAPIA primeşte cereri de plată pentru schema de ajutor care vizează crearea...

APIA primeşte cereri de plată pentru schema de ajutor care vizează crearea de suprafeţe împădurite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte Cereri de Plată pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, cererile de plată se depun la Centrele judeţene APIA, până la data de 17 iunie 2022, de către beneficiarii care au depus Cereri de sprijin în cadrul sesiunilor 1/2016, 2/2017, 3/2018, 4/2019, 5/2020 sau/şi 6/2021, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 50/28.02.2022.

„În contextul global al schimbărilor climatice, este vital să implementăm măsuri care să asigure accesul copiilor noştri la un mediu curat şi viabil. Prin această schemă acordăm sprijin financiar, reprezentând costuri standard pe hectarul împădurit şi compensăm pierderile de venit agricol pe care deţinătorii terenurilor agricole le suportă dacă decid să intre într-un angajament pentru o perioadă de 12 ani, care să vizeze crearea de păduri sau perdele forestiere de protecţie”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Cererile de plată pot fi depuse şi după data de 17 iunie, respectiv până la data de 11 iulie 2022 (inclusiv), cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care beneficiarul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la data de 17 iunie 2022, inclusiv.

Formularele de modificare a cererilor de plată pot fi depuse, fără aplicarea de penalităţi, până la data de 4 iulie 2022, inclusiv.

În perioada 5 – 11 iulie, inclusiv, se pot depune cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor aferente anului de angajament pentru utilizarea efectivă a suprafeţei în cauză.

În funcţie de tipul plăţii solicitate, dosarul cererii de plată trebuie să cuprindă documentele doveditoare privind efectuarea lucrărilor de înfiinţare, împrejmuire şi întreţinere, specificate în capitolul V din Formularul – tip de cerere de plată pentru anul 2022.

În contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul României, conform legislaţiei, pe perioada stării de alertă, depunerea cererii de plată se poate realiza la Centrele APIA, fără prezenţa fizică a beneficiarilor, prin mijloace electronice.

  • Citește despre ->
  • APIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

APIA: Sprijin cuplat pentru venit – leguminoase pentru industrializare, 215 euro/ha

Intervenția Sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare...

APIA oferă sprijin cuplat pentru venit – lucernă, 101 euro/ha

Sprijinul cuplat pentru venit - lucernă se înscrie în seria intervențiilor cu impact asupra sectorului vegetal și presupune acordarea...

APIA: cuantumurile ANT aferente sectoarelor vegetal și zootehnic – stabilite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că au fost stabilite cuantumurile aferente Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT)...

APIA acordă sprijin cuplat pentru venit – soia, 150 euro/ha

Sprijinul cuplat pentru venit - soia, gestionat de APIA - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, face parte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole