28.7 C
București
marți, 26 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAPIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2022

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2022

Beneficiarii Campaniei 2022 vor putea intra în posesia adeverinţelor solicitate începând de miercuri, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Adeverinţele sunt eliberate în baza convenţiilor încheiate de APIA cu instituţii bancare şi nebancare şi fondurile de garantare în domeniul agricol pentru beneficiarii schemelor de plăţi directe (schema de plată unică pe suprafaţă – SAPS, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu) şi pentru beneficiarii măsurilor de mediu şi climă (Măsura 10 – agromediu şi climă, Măsura 11 – agricultură ecologică, Măsura 13 – plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale).

Potrivit sursei citate, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus Cererea unică de plată pentru anul 2022 solicitând sprijin pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13.

De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată la plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar, fie datele au fost preluate din informaţiile existente în cererea închisă în aplicaţia IPA online şi înregistrată în IACS, după caz, asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei şi că beneficiarul, la data emiterii Adeverinţei, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului poate fi de până la 90% din valoarea sumei calculate, conform adeverinţei eliberate de APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

APIA menţionează că dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON – ROBOR la şase luni plus maximum 2%.

În ceea ce priveşte comisioanele practicate de instituţiile finanţatoare, Agenţia atrage atenţia fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente să analizeze cu atenţie sporită soluţiile de finanţare propuse de instituţiile financiar-bancare şi nebancare în ceea ce priveşte costul acestora, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care răspund cel mai bine necesităţilor proprii.

Toate convenţiile încheiate între APIA, instituţiile bancare şi nebancare şi FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituţiei, la secţiunea Convenţii, Acorduri, Protocoale. 

  • Citește despre ->
  • APIA

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Plăți de peste 29,9 mln de lei reprezentând renta viageră agricolă 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează...
‹ adv ›

APIA: Sprijin de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 26 octombrie 2023 inclusiv, primește...

Sindicatele APIA şi Federaţia Agrostar solicită o întâlnire de urgență cu ministrul Agriculturii

Sindicatele din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Federaţia Agrostar, afiliate la Blocul Naţional Sindical (BNS),...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole