18 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană

ANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană, odată cu aprobarea modelului de certificat sanitar veterinar, a anunţat, joi, ANSVSA.

„Astăzi, la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc. La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA şi dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic şi vegetal din cadrul Biroul Naţional de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc”.

Potrivit sursei citate, întâlnirea de joi a reprezentat finalul vizitei pe care delegaţia marocană a realizat-o în România în perioada 9 – 11 mai 2023. De-a lungul celor 3 zile s-au discutat şi alte aspecte legate de exportul de ovine, precum procedurile sanitare, identificarea şi trasabilitatea şeptelului ovin din România, vizita fermelor de carantină şi procedurile de control la îmbarcare.

Reprezentanţii marocani au fost interesaţi şi de sistemele informatice privind genetica la ovine şi de organizaţiile profesionale din domeniul ovin.

Această vizită reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre România şi Maroc în domeniul ovin, oferind o nouă piaţă de export pentru crescătorii de oi din România. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Control și amenzi pentru verificarea trasabilităţii peştelui la 57 de operatori din 22 de judeţe

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare...
‹ adv ›

ANSVSA: Amenzi de aproape 2 mln de lei în industria alimentară, în martie

Inspectorii sanitari veterinari au dat amenzi de 1,973 milioane de lei în industria alimentară în luna martie 2024, ca...

Inspectorii sanitari-veterinari au dat amenzi de peste 600.000 de lei unor unităţi de tip catering

 Inspectorii sanitari-veterinari au dat amenzi de peste 600.000 de lei unor unităţi de tip catering şi au emis 4...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole