16.1 C
București
miercuri, 7 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană

ANSVSA deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) deschide exportul de ovine pentru piaţa marocană, odată cu aprobarea modelului de certificat sanitar veterinar, a anunţat, joi, ANSVSA.

„Astăzi, la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost aprobat modelul de certificat sanitar veterinar pentru exportul de ovine destinate abatorizării din România în Maroc. La ceremonia de semnare a documentelor a participat dr. Alexandru Bociu, preşedintele ANSVSA şi dr. El Abrak Abderrahman, director al patrimoniului zootehnic şi vegetal din cadrul Biroul Naţional de Securitate Sanitară a Produselor Alimentare din Maroc”.

Potrivit sursei citate, întâlnirea de joi a reprezentat finalul vizitei pe care delegaţia marocană a realizat-o în România în perioada 9 – 11 mai 2023. De-a lungul celor 3 zile s-au discutat şi alte aspecte legate de exportul de ovine, precum procedurile sanitare, identificarea şi trasabilitatea şeptelului ovin din România, vizita fermelor de carantină şi procedurile de control la îmbarcare.

Reprezentanţii marocani au fost interesaţi şi de sistemele informatice privind genetica la ovine şi de organizaţiile profesionale din domeniul ovin.

Această vizită reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre România şi Maroc în domeniul ovin, oferind o nouă piaţă de export pentru crescătorii de oi din România. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Controale la depozitele de legume şi fructe din Ilfov şi Dâmboviţa; amenzile depăşesc 121.000 lei

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat, marţi, 13 unităţi de depozitare...
‹ adv ›

ANSVSA: Amenzi de peste 2,3 milioane de lei în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală, în aprilie

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi de peste 2,3 milioane de lei în urma controalelor realizate la nivel naţional, în...

ANSVSA: România va relua exportul de produse din carne în SUA

România este eligibilă să exporte salamurile crud - uscate şi conservele de carne de porc în SUA după ce...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole