31.9 C
București
sâmbătă, 23 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANSVSA: Controale la depozitele de legume şi fructe din Ilfov şi Dâmboviţa;...

ANSVSA: Controale la depozitele de legume şi fructe din Ilfov şi Dâmboviţa; amenzile depăşesc 121.000 lei

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat, marţi, 13 unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe din judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, iar pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 9 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 121.000 de lei, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În plus, au fost emise două ordonanţe de suspendare a activităţii şi o ordonanţă de interzicere a activităţii, fiind reţinută oficial o cantitate de peste 20,6 de tone de lămâi şi ceapă, care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată.

Potrivit sursei citate, în timpul controalelor s-au prelevat probe din morcovi, ardei gras, ardei kapia, roşii ciorchine, dovlecei, banane, piersici, lămâi, salată iceberg, roşii pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa.

De asemenea, a fost verificată şi procedura de rechemare a produselor de la beneficiari, în situaţiile în care există produse neconforme.

Printre principalele deficienţele constatate în timpul controlului se află:

  • igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare;
  • depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare);
  • legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare;
  • trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor;
  • lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non-animală;
  • non-existenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme;
  • absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

La această acţiune au participat 12 echipe de control formate din inspectori din Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Bucureşti, Constanţa, Ialomiţa şi Ilfov, coordonate de reprezentanţi ai ANSVSA.

Au fost verificate trasabilitatea, siguranţa şi igiena produselor alimentare.

„Acest tip de acţiuni realizate împreună cu alte instituţii ale statului vor continua în direcţia unei protecţii cât mai eficiente a sănătăţii publice”, precizează ANSVSA.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Preşedintele ANSVSA: Am intensificat controalele pentru depistarea utilizării ilegale a substanţelor psihoactive în produsele alimentare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)...
‹ adv ›

Laboratoarele sanitare veterinare au beneficiat de investiţii de aproximativ 12 milioane de euro în ultimii doi ani

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a investit în ultimii doi ani peste 12 milioane de...

Alexandru Bociu: Normele de aplicare a Legii porcului vor fi emise până la finalul acestei luni

Normele de aplicare a Legii porcului, prin care ne propunem să combatem pesta porcină africană pe teritoriul României, vor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole