22.7 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriANM: Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru 13 judeţe din sud...

ANM: Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru 13 judeţe din sud şi capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare meteo Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru Capitală şi 13 judeţe situate în sudul şi sud-vestul ţării, ce va fi în vigoare până luni, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1.700 de metri. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

„Temporar va ploua şi în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15 – 20 l/mp, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie”, notează ANM.

Judeţele aflate sub Cod galben sunt: Argeş, Dolj, Olt, Gorj, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Vâlcea, Dâmboviţa, Mehedinţi şi Bucureşti.

În municipiul Bucureşti, până luni la ora 18:00, va ploua temporar, mai ales sub formă de aversă, şi vor fi posibile descărcări electrice, potrivit prognozei speciale emisă de ANM. Cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 20 – 30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 40 – 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 11 – 13 grade, iar cea minimă de 5 – 7 grade.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...
‹ adv ›

AgroMeteo: Cod galben de furtuni, grindină și vijelii în 17 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de furtuni valabilă pe parcursul zilei de joi în...

Cod portocaliu de furtună şi averse în patru judeţe și Cod galben de vreme instabilă în zone din 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod portocaliu de averse şi grindină, valabilă în zone din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole