22.4 C
București
duminică, 1 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAgroMeteo: Alertă de caniculă în întreaga ţară, temperatura maximă va fi de...

AgroMeteo: Alertă de caniculă în întreaga ţară, temperatura maximă va fi de 41 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, noi atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme caniculară, valabile în zilele de 4 şi 5 august, la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei de specialitate, vineri, pe fondul atenţionări Cod portocaliu, canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 – 39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39 – 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade.

De asemenea, un Cod galben de căldură va fi valabil în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade.

În acelaşi timp, pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august), în peste trei sferturi din ţară disconfortul termic se va menţine ridicat. Va mai fi caniculă local în regiunile sudice, iar în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi în sud-estul Moldovei disconfortul termic se va menţine ridicat. Valorile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Meteorologii precizează că, din după-amiaza zilei de sâmbătă, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice şi sud-vestice.

Vezi prognoza meteo în câmp pe Agmeteo.ro.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Rezerva de umiditate din sol, starea culturilor

Aprovizionarea cu apă se va încadra în limite satisfăcătoare,...
‹ adv ›

AgroMeteo: Rafale de vânt de 55-60 km/h în Bucureşti, marţi şi miercuri; temperaturi maxime de 30 de grade Celsius

Cerul va fi variabil în Bucureşti pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, iar vântul va sufla moderat, cu...

Avertizare ANM: Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice în judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice, valabile...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole