miercuri, 28 septembrie, 2022
25.1 C
București

-

HomepageȘtiriAgricultorul SRL vrea să preia societatea Panimon

Agricultorul SRL vrea să preia societatea Panimon

Tranzacţia prin care producătorul şi comerciantul de cereale Agricultorul SRL vrea să preia compania Panimon SA şi, indirect, firmele Select-Com SA şi Mado SRL este analizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, transmis joi AGERPRES, toate companiile implicate în tranzacţie sunt din judeţul Bacău.

Agricultorul SRL desfăşoară activităţi pe piaţa producţiei şi comercializării cerealelor, comercializării angro a cerealelor, comercializării angro a îngrăşămintelor chimice, comercializării angro a pesticidelor, prestarea serviciilor de depozitare, condiţionare şi uscare a cerealelor, precum şi servicii de transport rutier.

Totodată, Panimom SA este activă pe piaţa producţiei şi comercializării angro a produselor de morărit, pe piaţa producţiei şi comercializării angro a pâinii şi produselor de panificaţie, pe piaţa producţiei şi comercializării angro a produselor de patiserie şi cofetărie. Societatea deţine firmele Select Com SA şi Mado SRL.

În timp ce Select Com SA are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, Mado SRL este producător de pâine, prăjituri şi produse proaspete de patiserie.

Consiliul Concurenţei menţionează că, în conformitate cu prevederile Legii Concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de instituţia de reglementare.

În acest sens, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. 

Sursa foto: agro.basf.ro

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Utilaje de încărcare a cerealelor în silobag – top recomandate de Grain Bags

În funcție de materia primă pe care dorești să...

MADR: Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor...

Cultivarea țelinii pentru rădăcini. Sfaturi utile

Cultivarea țelinii pentru rădăcini este recomandat a fi realizată după culturi solanacee (tomate, ardei, vinete, cartofi) sau leguminoase anuale (mazăre,...

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important să se țină cont de mai multe particularități. Printre acestea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate