16.2 C
București
luni, 2 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAgricultorii afectaţi de calamităţi pot depune înştiinţare scrisă pentru a primi despăgubiri

Agricultorii afectaţi de calamităţi pot depune înştiinţare scrisă pentru a primi despăgubiri

Ordinul nr. 197/74/2023 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020 este în vigoare de la 31 mai 2023. 

Potrivit actului normativ, utilizatorii de terenuri cu destinaţie agricolă înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ale căror suprafeţe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, depun înştiinţări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, până cel târziu la data de 1 august inclusiv pentru culturile agricole înfiinţate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv pentru celelalte culturi agricole.

Înştiinţările scrise cuprind datele de identificare ale utilizatorului de teren agricol, datele de identificare ale suprafeţei calamitate, respectiv număr bloc fizic şi număr parcelă agricolă, suprafaţa parcelei agricole calamitate, cultura calamitată, cu specificarea dacă suprafaţa calamitată se află în zonă irigabilă.

În baza înştiinţărilor, comitetul local pentru situaţii de urgenţă întocmeşte un raport operativ cu pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, în termen de maximum 24 de ore de la înregistrarea înştiinţărilor, pe care îl transmite în termen de maximum 24 de ore de la întocmire către Centrul operaţional din cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi către Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din judeţ.

În termen de maximum 24 de ore de la primirea rapoartelor operative, Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din judeţ întocmeşte centralizatorul rapoartelor operative cu evaluarea pagubelor la culturile agricole asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul regulament, pe care îl înaintează comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

TotalEnergies achiziționează Ombrea, cea mai mare companie de agrivoltaice din Franța

TotalEnergies, o companie globală de energetică, a achiziționat Ombrea,...
‹ adv ›

Trei nave-cargo au plecat din porturile ucrainene de la Marea Neagră

Trei nave-cargo au plecat duminică din porturile ucrainene de la Marea Neagră după ce au fost încărcate, folosind „coridorul...

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu – confiscată şi distrusă din lipsa actelor de provenienţă şi calitate

Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată în urma unui control pe autostrada A1...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole