20.2 C
București
sâmbătă, 19 iunie, 2021

-

HomepageȘtiriAgricover Holding a obţinut un profit net de 82 de milioane de...

Agricover Holding a obţinut un profit net de 82 de milioane de lei în 2020

Agricover Holding a obţinut un profit net de 82,36 milioane de lei în 2020, în creştere cu 51,31% faţă de anul anterior, conform unui raport al companiei remis marţi Bursei de Valori Bucureşti, citează Agerpres.

Conform unui comunicat al grupului, veniturile consolidate (inclusiv venituri din dobânzi şi comisioane aferente segmentului Agrifinance) au fost de 1,639 miliarde de lei în 2020, în scădere cu 2% faţă de 2019, când s-au situat la 1,673 miliarde de lei. 

Profitabilitatea consolidată a operaţiunilor continuate a fost de 77,3 milioane de lei, în 2020, în creştere cu 61,6%, faţă de 2019, când acesta a fost de 47,8 milioane de lei.

Veniturile totale au scăzut în anul 2020, din cauza reducerii vânzărilor segmentului Agrifood, pe fondul reorientării societăţii către producţia şi comercializarea de produse cu valoare adăugată ridicată, în detrimentul produselor mai puţin profitabile. 

Conform comunicatului, Abatorul Periş a realizat venituri totale de 329,1 milioane lei, în scădere cu 1,5%, şi un profit net de 6,2 milioane lei, în creştere cu 135,7%. Celelalte segmente de business au crescut, iar performanţa lor financiară s-a îmbunătăţit. 

Valoarea creditelor şi avansurilor acordate (sume nete) de Agricover Credit IFN au fost în creştere cu 9,4%, până la 1,643 miliarde de lei, iar profitul net obţinut de companie a fost de 42,1 milioane lei, în creştere cu 14,4%.

Agricover Holding este o societate de tip holding şi reprezintă vehiculul prin care sunt deţinute cele patru entităţi ale grupului, respectiv Agricover (specializată în distribuţia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN (instituţia financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor), Abatorul Periş (specializată în abatorizarea porcilor şi procesarea cărnii de porc) şi Agricover Technology (prin care Grupul intenţionează, începând cu 2022, să ofere fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultura mondială şi, practic, să le faciliteze acestora o transformare a modului în care îşi desfăşoară activitatea prin intermediul accesării tehnologiilor digitale).

În prezent, în companiile Agricover Holding îşi desfăşoară activitatea peste 1.000 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.000 de clienţi fermieri activi, care exploatează peste 2,2 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional. 

Acţionarul majoritar al Agricover Holding este Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,269% din capitalul social subscris şi vărsat. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care deţine 12,727% din acţiunile Agricover Holding. Adama Agriculture B.V., membră a Grupului Syngenta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse pentru protecţia plantelor şi seminţe certificate, deţine 10,000% din acţiunile Agricover.

Lilia Nicuriuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice

Hidrologii au emis sâmbătă noi avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 11 bazine hidrografice,...
- adv -spot_img

Paralizia sau ologirea puilor – profilaxie și tratament

În perioada creșterii puilor de găină fermierii se întâlnesc cu o problemă destul de răspândită cum ar fi paralizia...

Digitalizarea agriculturii – beneficii considerabile

Digitalizarea agriculturii poate aduce beneficii considerabile nu numai fermierilor, pe care îi ajută să prevină cele trei mari categorii...

Noi pe Facebook

De citit

ANSVSA: 130 de focare active de pestă africană

Numărul focarelor active de pestă porcină (PPA) a scăzut...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției