14.8 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR prelungește primirea cererilor de finanțare pentru cooperare în sectorul agricol și...

AFIR prelungește primirea cererilor de finanțare pentru cooperare în sectorul agricol și pomicol

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) prelungeşte cu o lună, până la 31 martie 2022, sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol (submăsurile 16.4 şi 16.4a) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Potrivit unui comunicat al AFIR, remis vineri AGERPRES, alocarea financiară este de 40 de milioane de euro pentru submăsura 16.4 şi de 10 milioane de euro pentru submăsura 16.4a.

Până la această dată s-au depus online 105 cereri de finanţare în valoare de 23,2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare în sectorul agricol (sM 16.4) şi 27 de cereri de finanţare însumând 6,1 milioane de euro pentru cooperare în sectorul pomicol (sM 16.4a).

„Valoarea sprijinului financiar, acordat pentru accesarea submăsurilor 16.4 şi 16.4a este de 250.000 de euro. Costurile de funcţionare a cooperării nu trebuie să depăşească 10% din valoarea maximă a sprijinului acordat pentru fiecare proiect. De asemenea, sprijinul solicitat trebuie să fie justificat şi corelat cu proiectul, ţinând cont de complexitatea acestuia, de cantitatea de produse comercializate şi de valoarea adăugată generată de respectivul proiect după implementare. Cuantumul sprijinului acordat prin aceste două linii de finanţare este 100% nerambursabil”, menţionează AFIR .

Pragul minim de selecţie al proiectelor pentru cele două submăsuri este de 10 puncte şi reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate fi selectat pentru finanţare.

Depunerea cererilor de finanţare se realizează on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info, conform prevederilor Ghidului solicitantului şi anexelor aferente submăsurilor anterior menţionate, disponibile pe site-ul AFIR.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Unitate modernă de colectare și procesare a cerealelor la Cricău, realizată pe fonduri europene

Cu o viziune inovatoare și sprijinul AFIR, comunitatea din...
‹ adv ›

AFIR foloseşte soluţii UiPath pentru a sprijini fermierii să acceseze mai rapid fondurile UE

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale face un nou pas pentru sprijinirea fermierilor români care îşi doresc să acceseze fonduri...

AFIR primește cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că începând cu data de 15 martie 2024, ora 09:00, se pot...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole