‹ adv ›
vineri, 31 martie, 2023
14 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR prelungește primirea cererilor de finanțare pentru cooperare în sectorul agricol și...

AFIR prelungește primirea cererilor de finanțare pentru cooperare în sectorul agricol și pomicol

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) prelungeşte cu o lună, până la 31 martie 2022, sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol (submăsurile 16.4 şi 16.4a) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Potrivit unui comunicat al AFIR, remis vineri AGERPRES, alocarea financiară este de 40 de milioane de euro pentru submăsura 16.4 şi de 10 milioane de euro pentru submăsura 16.4a.

Până la această dată s-au depus online 105 cereri de finanţare în valoare de 23,2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare în sectorul agricol (sM 16.4) şi 27 de cereri de finanţare însumând 6,1 milioane de euro pentru cooperare în sectorul pomicol (sM 16.4a).

„Valoarea sprijinului financiar, acordat pentru accesarea submăsurilor 16.4 şi 16.4a este de 250.000 de euro. Costurile de funcţionare a cooperării nu trebuie să depăşească 10% din valoarea maximă a sprijinului acordat pentru fiecare proiect. De asemenea, sprijinul solicitat trebuie să fie justificat şi corelat cu proiectul, ţinând cont de complexitatea acestuia, de cantitatea de produse comercializate şi de valoarea adăugată generată de respectivul proiect după implementare. Cuantumul sprijinului acordat prin aceste două linii de finanţare este 100% nerambursabil”, menţionează AFIR .

Pragul minim de selecţie al proiectelor pentru cele două submăsuri este de 10 puncte şi reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate fi selectat pentru finanţare.

Depunerea cererilor de finanţare se realizează on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info, conform prevederilor Ghidului solicitantului şi anexelor aferente submăsurilor anterior menţionate, disponibile pe site-ul AFIR.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • AFIR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: CE a rambursat României 264 milioane de euro pentru proiecte FEADR

Peste 264 de milioane de euro au fost rambursate...
‹ adv ›

AFIR a selectat proiecte de investiţii în exploataţii pomicole în valoare de 20,33 milioane de euro

Un număr de 44 de fermieri au fost selectaţi în baza punctajului obţinut pentru finanţare cu fonduri nerambursabile, în...

AFIR anunţă că în acest an a efectuat plăţi de 69 de milioane de euro către beneficiarii PNDR

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a efectuat plăţi în valoare totală de...

Directorul general AFIR declară că Agenţia are un portofoliu de 6,4 miliarde de euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) are un portofoliu de 6,4 miliarde de euro, iar la acest moment sunt...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole