joi, 30 iunie, 2022
21.2 C
București

-

HomepageȘtiriAFIR prelungește primirea cererilor de finanțare pentru cooperare în sectorul agricol și...

AFIR prelungește primirea cererilor de finanțare pentru cooperare în sectorul agricol și pomicol

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) prelungeşte cu o lună, până la 31 martie 2022, sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol (submăsurile 16.4 şi 16.4a) din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Potrivit unui comunicat al AFIR, remis vineri AGERPRES, alocarea financiară este de 40 de milioane de euro pentru submăsura 16.4 şi de 10 milioane de euro pentru submăsura 16.4a.

Până la această dată s-au depus online 105 cereri de finanţare în valoare de 23,2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare în sectorul agricol (sM 16.4) şi 27 de cereri de finanţare însumând 6,1 milioane de euro pentru cooperare în sectorul pomicol (sM 16.4a).

„Valoarea sprijinului financiar, acordat pentru accesarea submăsurilor 16.4 şi 16.4a este de 250.000 de euro. Costurile de funcţionare a cooperării nu trebuie să depăşească 10% din valoarea maximă a sprijinului acordat pentru fiecare proiect. De asemenea, sprijinul solicitat trebuie să fie justificat şi corelat cu proiectul, ţinând cont de complexitatea acestuia, de cantitatea de produse comercializate şi de valoarea adăugată generată de respectivul proiect după implementare. Cuantumul sprijinului acordat prin aceste două linii de finanţare este 100% nerambursabil”, menţionează AFIR .

Pragul minim de selecţie al proiectelor pentru cele două submăsuri este de 10 puncte şi reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate fi selectat pentru finanţare.

Depunerea cererilor de finanţare se realizează on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info, conform prevederilor Ghidului solicitantului şi anexelor aferente submăsurilor anterior menţionate, disponibile pe site-ul AFIR.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an...

Piața agricolă mondială: Analiștii estimează creșterea prețurilor

Piețele au închis săptămâna într-o notă negativă pe fondul incertitudinii mari din cauza evenimentelor din regiunea Mării Negre. Începutul...

Lovitură pentru fondurile de investiții străine. Obligate să arendeze terenurile agricole pe 10 ani

Parlamentarii social-democrați au decis să pună capăt abuzurilor fondurilor de investiții străine care au cumpărat terenuri agricole românești și...

ANSVSA solicită sprijin pentru dezvoltarea strategiei privind controlul pestei porcine africane

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate