4.8 C
București
joi, 21 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAFIR: Beneficiarii publici pot majora cu maximum 25% valoarea eligibilă a contractului...

AFIR: Beneficiarii publici pot majora cu maximum 25% valoarea eligibilă a contractului de finanțare

Pentru ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență 64/ 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat o serie de clarificări în atenția beneficiarilor publici.

Astfel, conform OUG 64/ 2022, beneficiarii publici pot majora cu maximum 25% valoarea eligibilă a contractului de finanțare, cu încadrarea în limitele valorii sprijinului public nerambursabil, aprobat prin PNDR 2014 – 2020.

Clarificările AFIR vizează beneficiarii publici sau cei asimilați ca beneficiari publici (ONG-uri, Organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații – OUAI, Asociațiile de dezvoltare intercomunitară – ADI etc.) care au contract de finanțare încheiat cu AFIR prin submăsura 4.3, componenta infrastructura de acces agricolă și pentru cea de irigații, prin submăsura 7.2, pentru investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, prin submăsura 7.6, pentru investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural și prin submăsura 19.2, Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală aferentă beneficiarilor publici.

Astfel, clarificările au în vedere bugetul indicativ al proiectelor depuse, mai exact revizuirea devizului general pentru situațiile în care procedura de atribuire nu a fost publicată sau urmează a fi reluată.

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR primește cererile de finanțare pentru modernizarea infrastructurii de irigații

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că începând...
‹ adv ›

AFIR: Cererile de finanţare pentru înfiinţarea sistemelor de irigaţii pot fi depuse până pe 15 iulie

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a prelungit cu două luni sesiunea de primire a cererilor de finanţare pentru...

AFIR a publicat lista proiectelor admise pentru liceele agricole

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a finalizat prima etapă care va asigura transformarea liceelor agricole în centre de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole