19.2 C
București
miercuri, 7 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR anunţă că în acest an a efectuat plăţi de 69 de...

AFIR anunţă că în acest an a efectuat plăţi de 69 de milioane de euro către beneficiarii PNDR

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a efectuat plăţi în valoare totală de 69 de milioane de euro către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), în perioada 3 ianuarie – 16 februarie 2023.

„Din totalul fondurilor plătite, 58,6 milioane de euro (58.586.463,72 euro) reprezintă contribuţia Comisiei Europene. Sumele provin atât din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – FEADR, cât şi din Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene – EURI. Diferenţa de 10,4 milioane de euro (10.413.577,89 euro) reprezintă fonduri alocate din bugetul de stat”, se arată într-un comunicat al AFIR.

Valoarea fondurilor decontate de AFIR include plăţile efectuate pentru implementarea proiectelor de investiţii, dar şi plăţile directe şi compensatorii pentru măsurile de mediu şi climă.

Fondurile publice nerambursabile sunt plătite ca urmare a cererilor de plată primite din partea fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor şi autorităţilor publice, în conformitate cu contractele de finanţare încheiate, după ce au fost verificate şi autorizate la plată de AFIR.

„AFIR va efectua plăţi în continuare pe măsură ce primeşte cererile de plată trimise de către beneficiarii investiţiilor care sunt în derulare prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală”, precizează instituţia.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • AFIR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a solicitat CE decontarea de peste 202 mln de euro din FEADR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a transmis Comisiei Europene...
‹ adv ›

AFIR a publicat Ghidul pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală prin submăsura 19.1 Sprijin pregătitor

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat pe pagina oficială de internet, Ghidul solicitantului aferent submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor”...

Experţii AFIR se implică pentru digitalizarea accesării finanţărilor din zona montană

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a încheiat un protocol de colaborare cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole