luni, 15 august, 2022
24.8 C
București

-

HomepageȘtiriAFIR a publicat listele cu fermierii care vor primi finanțare pentru sM...

AFIR a publicat listele cu fermierii care vor primi finanțare pentru sM 6.1 și 6.3

AFIR a publicat rapoartele de selecție pentru cererile de finanțare depuse în etapa 1 a sesiunii din 2021 (27 august – 26 septembrie 2021) pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și pentru submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

În total, pentru întocmirea Rapoartelor de selecție pentru cele două submăsuri, experții AFIR au evaluat 3.033 proiecte de investiții în agricultură, cu o valoare de 94,7 milioane de euro. Dintre acestea, în urma parcurgerii mecanismului de selecție, în funcție de punctajul obținut, 2.459 de proiecte au fost selectate în vederea finanțării.

Au fost declarate neeligibile 260 de proiecte (ca urmare a neîndeplinirea criteriilor de selecție), 166 au fost neconforme (încadrare greșită a proiectului din punct de vedere al alocării și ca urmare a scăderii punctajului proiectului sub pragul lunar), iar 148 de proiecte au fost retrase de către solicitanți.

Experții AFIR au început procesul de evaluare pe 27 septembrie și au parcurs toate etapele necesare analizei tuturor cererilor fermierilor (verificare documente, efectuare vizite pe teren, verificare îndeplinire criterii de eligibilitate și a criteriilor de selecție) emițând Rapoartele de selecție ale etapei 1.

Acestea au fost aprobate de Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (AM PNDR).

Rapoartele de selecție le găsiți pe site-ul oficial afir.info.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Pasteureloza la iepuri: simptome și sfaturi pentru prevenire

Pasteureloza la iepuri este o boală produsă de Pasteurella...

Când se recoltează morcovii. Sfaturi pentru o păstrare de durată

Pe lângă importanța respectării tehnologiei de creștere pentru cultura de morcov, un rol important în menținerea calității rizocarpilor pe...

Drumul mătăsii din Stoeneştii Vâlcii – UNESCO va examina înscrierea „Iei” în Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Omenirii

Singurul loc din Romania unde este obținută mătase naturală la o fermă de viermi de mătase şi unde se...

MADR: 178 de rachete antigrindină au fost lansate în ultima săptămână pentru protejarea culturilor agricole

Un număr de 178 de rachete antigrindină au fost lansate, în perioada 5 - 11 august 2022, din cinci...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate