19.7 C
București
vineri, 9 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriAFIR a efectuat plăţi de peste 27 de milioane de euro pentru...

AFIR a efectuat plăţi de peste 27 de milioane de euro pentru beneficiarii PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a aprobat plăţi în valoare totală de 27,3 milioane de euro pentru proiecte de investiţii şi pentru măsurile de mediu şi climă.

Plăţile au fost efectuate în perioada 6 iunie – 5 iulie 2022 şi sunt realizate din fondurile alocate României prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Pentru investiţiile fermierilor, ale antreprenorilor, ale procesatorilor şi ale autorităţilor locale, AFIR a virat 15,5 milioane de euro, fonduri nerambursabile alocate pentru decontarea cheltuielilor eligibile”, se menţionează în comunicat.

Totodată, AFIR a avizat plăţi însumând 11,8 milioane de euro, acordate pentru compensarea pierderilor de venit ale fermierilor, aferente măsurilor de mediu şi climă gestionate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

AFIR efectuează plăţile din fondurile publice nerambursabile pe care le gestionează ca urmare a depunerii de către beneficiarii PNDR 2020 a cererilor de plată, în conformitate cu procedurile care se aplică contractelor de finanţare încheiate. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • AFIR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tinerii fermieri pot primi un ajutor nerambursabil de instalare în valoare de 70.000 de euro pe proiect

Tinerii fermieri pot primi un ajutor nerambursabil de instalare...
‹ adv ›

AFIR a solicitat CE decontarea de peste 202 mln de euro din FEADR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a transmis Comisiei Europene declarația de cheltuieli pentru decontarea fondurilor europene în valoare de...

AFIR a publicat Ghidul pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală prin submăsura 19.1 Sprijin pregătitor

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat pe pagina oficială de internet, Ghidul solicitantului aferent submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor”...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole