13.2 C
București
sâmbătă, 23 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri Agricole07 februarie - termen limită de solicitare a subvențiilor pentru procesarea produselor...

07 februarie – termen limită de solicitare a subvențiilor pentru procesarea produselor agricole

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale aduce la cunoștința tuturor celor interesați ca sesiunea de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole” – componenta „Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole”, din cadrul PNDR se prelungește până la data de 07 februarie 2022.

Suntem receptivi la nevoia fermierilor de a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea unităților de procesare a produselor agricole, transformarea materiei prime în produs finit reprezentând una din prioritățile asumate prin programul de guvernare. Fermierii au nevoie de predictibilitate și sprijin în accesarea fondurilor europene disponibile pentru a deveni competitivi pe piață”, a afirmat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian CHESNOIU.

Reamintim că termenul inițial de depunere a proiectelor expira pe 7 ianuarie a.c. Fondurile disponibile pentru submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” sunt de 182.777.722 euro, împărțite în două componente, după cum urmează:

  • Sprijin pentru investiții de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole – 143.611.067 euro;
  • Sprijin pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/ marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase – 39.166.655 euro.

Mai multe informații privind condițiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului, criteriile de eligibilitate, tipurile de investiții sprijinite, precum și alte detalii utile, pot fi găsite pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, afir.info, la secțiunea „Investiții PNDR”.

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR: Consultări cu asociațiile reprezentative din sectorul vegetal și zootehnic

Principalele modificări ale proiectului de ordin privind modalitatea de implementare a intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic au fost...

Guvernul a aprobat cadrul general de implementare al Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021—2027

Hotărârea privind stabilirea cadrului general de implementare a operațiunilor cofinanțate din Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole