4.8 C
București
joi, 14 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageBlogAgrobiznes și iMetos lansează prima platformă de agro-meteo pentru fermierii din Republica...

Agrobiznes și iMetos lansează prima platformă de agro-meteo pentru fermierii din Republica Moldova

Agrobiznes și iMetos, în parteneriat cu maib, lansează prima platformă de agro-meteo pentru producătorii mici și mijlocii din Republica Moldova.

Agrobiznes Meteo – www.meteo.agrobiznes.md – este un proiect inovativ menit să soluționeze problema realizării tratamentelor sau a lucrărilor fără a ține cont de situația reală din teren, bazându-se pe experiența anilor precedenți.

Datorită zecilor de stații meteo amplasate pe întreg teritoriul țării, platforma Agrobiznes Meteo oferă producătorilor informații în timp real despre:

  • Temperatura solului și a aerului;
  • Umiditatea solului;
  • Nivelul de precipitații;
  • Riscul dezvoltării bolilor;
  • Riscul dezvoltării dăunătorilor.

În acest mod, fermierii vor cunoaște ce se petrece în zona în care sunt amplasate câmpurile lor agricole, când este cazul să intervină cu o anumită lucrare sau să realizeze tratamentele la culturile agricole.

„Platforma Agrobiznes Meteo confirmă angajamentul nostru de a oferi un nou impuls agriculturii din Republica Moldova, prezentând soluții digitale eficiente. Ținând cont de schimbările climatice și impactul pe care îl are utilizarea neargumentată a pesticidelor, realizarea tratamentelor și lucrărilor în momentul optim devine primordială. Producătorii vor avea acces gratuit la câteva date importante și exacte, generate de stațiile meteo datorită senzorilor cu care sunt dotate acestea, indiferent de locul unde se află, putând monitoriza 24/24 ce se petrece în câmp. Credem că rezultatele acestui proiect vor depăși estimările inițiale, pentru că ne dorim cu toții o agricultură durabilă și avantajoasă”, spune Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes.

Datele colectate de la senzori sunt livrate către platforma Agrobiznes Meteo continuu, datorită parteriatului Agrobiznes – iMetos, astfel încât fermierii să fie mereu la curent cu informații despre evoluția vremii.

„Agrobiznes Meteo este un proiect unic care are drept scop să ajute toți fermierii din Moldova să-și adapteze tehnologiile în funcție de vreme. Acest lucru, pe termen lung, duce la reducerea costurilor de producere și impactului agriculturii asupra mediului. Prin intermediul platformei toți fermierii vor avea acces la date precum temperaturile, precipitațiile, prognozarea bolilor și nu doar. Acestea sunt absolut necesare producătorilor agricoli și mă bucur mult că, datorită proiectului, se va îmbunătăți esențial managementul lucrărilor și tratamentelor și de faptul că iMetos este parte a acestor schimbări”, relatează Sergiu Smocinschi, director de țară iMetos.

Platforma Agrobiznes Meteo este dezvoltată în parteneriat cu maib, lider în sectorul bancar din Republica Moldova.

„Prin susținerea platformei Agrobiznes Meteo ne propunem să fim și mai aproape de producătorii agricoli și clienții maib, oferindu-le acces absolut gratuit la informații atât de necesare pentru buna desfășurare a activității agricole. Credem că agricultura performantă poate fi efectuată aplicând tehnologiile moderne și având acces la informații cât mai vaste despre condițiile meteo-climaterice. La fel, aceasta poate fi efectuată cu tehnică de calitate și finanțare la timpul oportun. Noi, echipa maib, suntem alături pentru a oferi tot de ce au nevoie producătorii agricoli care își propun să practice agricultura performantă și să-și crească afacerea la nivelul următor de dezvoltare și de profitabilitate”, Andrii Glevațskyi, vicepreședinte maib.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, apropiată de optim în cea mai mare parte a ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, prognoza de...
‹ adv ›

AgroMeteo: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, apropiată de valori optime în cea mai mare parte a ţării 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza de specialitate care arată că rezerva de umiditate în cultura grâului...

AgroMeteo: Rezerva de apă în cultura grâului de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că rezerva de apă în cultura grâului de toamnă, pe profilul de sol 0-100...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole