‹ adv ›
luni, 6 februarie, 2023
-0.1 C
București

-

‹ adv ›
HomepageArticoleHotărârea de Guvern pentru asigurarea accizei la motorină - publicată în Monitorul...

Hotărârea de Guvern pentru asigurarea accizei la motorină – publicată în Monitorul Oficial. Daea: În 2-3 zile banii vor ajunge la fermieri

În Monitorul Oficial numărul 0703 din 13 Iulie 2022 Act nr. 888/13 Iulie 2022 a fost publicată Hotărârea pentru modificarea art. 10 alin. (12) și (9) din Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

 Partea I, nr. 965 din 30 decembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, alineatele (12) şi (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

(12) Pentru anul 2022, valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 337.000,00 mii lei, care se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

(9) Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2022 este de 337.000,00 mii lei şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022.

„Ieri în şedinţa de Guvern, am prezentat proiectul de hotărâre care a fost aprobat imediat, iar prim-ministrul a dispus în aceeaşi zi publicarea imediată a acestui act normativ, dată fiind situaţia din teren. Un lucru îmbucurător pentru mine: în prima şedinţă de Guvern să am această aprobare rapidă şi apariţia actului normativ aseară în Monitorul Oficial. Acest lucru mi-a dat mie posibilitatea ca imediat să pun semnătura de un Ordin de ministru, care era actul subsecvent pentru a împlini juridic mecanismul, în aşa fel încât să putem porni la treabă, să repartizăm şi să ajungă banii pentru motorină la fermieri”, a specificat Petre Daea, ministrul agriculturii.

Potrivit lui, directorul general al APIA, Adrian Pintea, l-a asigurat că instituția este capabilă să pornească plata efectivă imediat, în aşa fel încât în 2-3 zile aceste sume să ajungă la fermieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Slovacia a raportat un focar de gripă aviară H5N1

Slovacia a raportat un focar de gripă aviară H5N1...

Procedura de plată a impozitului pe vânzarea terenului extravilan – în vigoare

OMFP nr. 883/2023 pentru aprobarea Procedurii privind calculul, încasarea şi plata impozitului, precum şi obligaţiile declarative stabilite în condiţiile art....

Compania poloneză Citronex se extinde în România – va construi cea mai mare seră din țară

Compania poloneză Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din Europa, își dezvoltă activitățile în...

Bicarbonatul de sodiu – fungicid eco, util în culturile de legume și la pomi

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu, iar în agricultură...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole