14 C
București
luni, 27 septembrie, 2021

-

HomepageAnaliticaRomânia și Bulgaria confirmă recolta de grâu record din UE de 18,5...

România și Bulgaria confirmă recolta de grâu record din UE de 18,5 mln tone

Regiunea europeană a Mării Negre a recoltat o recoltă record de grâu, datele oficiale confirmând o recuperare semnificativă a randamentelor în comparație cu culturile afectate de secetă de anul trecut, doi dintre principalii producători din regiune livrând colectiv 18,5 milioane de tone.

România a recoltat un record de 11,4 milioane de tone de grâu, cu randamente la nivel național care au atins 5,34 tone/ha, un nivel mult mai mare decât în anii de recoltă anteriori, în care recolta medie era în jur de 4,7-4,8 tone/ha, potrivit Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

În termeni de volum de producție, recolta este cu aproximativ 78% mai mare față de anul trecut când s-au recoltat 6,4 milioane de tone, potrivit datelor Comisiei Europene.

De asemenea, România a recoltat o recoltă de orz de 1,9 milioane de tone, de asemenea o creștere semnificativă a producției cu 73% față de anul trecut.

Potrivit Agricensus.com, puțin mai devreme, în această săptămână, ministerul bulgar al agriculturii a confirmat, de asemenea, presei locale că recolta de grâu a atins un nivel record la 7,1 milioane de tone, cu 99% din suprafețe acum recoltate.

Această cifră este, de asemenea, cu aproximativ 51% în creștere comparativ cu datele de producție de anul trecut.

Traderii se așteptau la o recoltă record de grâu în regiune, producțiile românești era prognozat să ajungă la cel puțin 11 milioane de tone, în timp ce pentru Bulgaria prognoza era de până la 7,5 milioane de tone.

Între timp, estimările Comisiei Europene rămân sub cifrele oficiale, producția de grâu românească fiind estimată la 10,1 milioane de tone și bulgară la 6 milioane de tone.

USDA, la ultima sa actualizare a raportului său lunar privind oferta și cererea agricolă mondială, și-a mărit perspectivele pentru producția de grâu din UE cu 400.000 tone până la 138.6 milioane de tone.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Variola la păsări – cum evităm răspândirea bolii. Tratament

O problemă actuală în perioada rece a anului, și anume toamna, este variola la păsări. Această boală este des...
- adv -spot_img

Numărul focarelor de pestă porcină africană a urcat la 620

Numărul focarelor active de pestă porcină africană (PPA) a urcat la 620 în această săptămână, de la 611 săptămâna...

Platformă de colectare a gunoiului de grajd de aproape două milioane lei

Crescătorii de animale din comuna Smeeni, judeţul Buzău, au la dispoziţie o platformă de colectare a gunoiului de grajd,...

Noi pe Facebook

De citit

Criza din sectorul european al îngrăşămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producţia

Un alt producător european de îngrăşăminte a decis să...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției