18.5 C
București
luni, 5 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageAnaliticaProducția de floarea-soarelui în UE, în scădere cu 10% - CE

Producția de floarea-soarelui în UE, în scădere cu 10% – CE

Comisia Europeană estimează o reducere a producției de floarea-soarelui cu 10% pentru sezonul 2022 în UE-27. Potrivit estimărilor, seceta este principalul motiv al reducerii cantităților, în ciuda faptului că războiul din Ucraina, respectiv o reducere a suprafețelor în Ucraina, principalul furnizor în UE, a stimulat investițiile în această cultură.

Conform ultimei estimări a Comisiei UE, în Uniunea Europeană au fost recoltate 9,3 milioane de tone de semințe de floarea-soarelui în 2022. Respectiv, cu aproximativ 10% mai puțin decât în ​​2021, potrivit informațiilor agrar-presseportal.de.

Principala țară în creștere, România, a înregistrat un reducere semnificativă față de anul trecut. Totuși, potrivit informațiilor MADR, în România a fost obţinută o cantitate de peste două milioane de tone de floarea soarelui în 2022, ceea ce ar constitui circa 70% din recolta medie obținută pe țară, dublu faţă de necesarul de consum al României.

Rezultatul record la producția de floarea-soarelui în UE a fost obținut în 2017, 10,4 milioane de tone, iar media pe termen lung este de 10,2 milioane de tone.

Precum am menționat, suprafața cultivată în UE a fost extinsă, cu aproximativ 18%, până la un nou maxim de 5,1 milioane de ha în anul curent.

Seceta și căldura persistentă în lunile de vară au produs pierderi importante la capitolul randamente. Prin urmare, potențialul de producție nu a putut fi exploatat pe deplin.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rusia: Exportul de grâu ar putea înregistra un nou record, o creștere de până la 23%

Rusia anunță stocuri promițătoare de grâu din sezonul precedent,...
‹ adv ›

Cotaţia grâului a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii doi ani

Cotaţia grâului la bursa de cereale de la Chicago (CBOT) a scăzut luni pentru a cincea sesiune consecutiv, ajungând...

Evoluția prețurilor pieței lemnului pentru al doilea trimestru al 2023

Ca de obicei, am pregătit o prognoză a pieței lemnului pentru al doilea trimestru al acestui an. Situația de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole