0.4 C
București
vineri, 21 ianuarie, 2022

-

HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială: Prețurile pentru rapiță cresc rapid

Piața agricolă mondială: Prețurile pentru rapiță cresc rapid

Prețurile pentru rapiță revin rapid stabilind noi recorduri în fiecare zi, într-un context de volatilitate fără precedent.

Disponibilitatea pe piața fizică este limitată, cu echilibre foarte tensionate, dar trebuie luată în considerare fermitatea tuturor piețelor de semințe oleaginoase de pe arena internațională, precum boabele de soia.

‹ adv ›

Mai mult, procesarea în Franța rămâne susținută în ciuda creșterii prețurilor la semințe cu 1,674 milioane de tone procesate în noiembrie.

Cotații grâu pe Euronext

Cotații rapiță pe Euronext

Potrivit Agritel, pe arena internațională, SUA a vândut 269.240 de tone de porumb către o destinație nedezvăluită. Iordania cumpără 120 de mii de tone de orz furajer.

Din punct de vedere climatic, deficitul de apă rămâne sever în sudul Braziliei și chiar crește în Argentina. Pe de altă parte, nordul Braziliei suferă de inundații.

În China, guvernul încearcă să încurajeze producătorii să semene mai multe boabe de soia pentru a-și limita deficitul de producție.

Dolarul este la 1,1320 față de euro și 73,30 față de rublă, fără prea multe schimbări.

Schimbările pe piața agricolă din regiunea Mării Negre

În timp ce Rusia speră să câștige cota de piață a grâului în China, problema cotelor de export va apărea în curând, deoarece prețurile continuă să se întărească la nivel internațional.

Deocamdată, nu există preocupări specifice cu privire la starea culturilor de toamnă din zona Mării Negre, cu temperaturi de -9 grade Celsius în această dimineață la Moscova, -7 grade la Kiev și +4 grade la Krasnodar.

Piețele sunt liniștite în această perioadă dintre cele două sărbători.

Piața agricolă din SUA

Prețurile la soia sunt în creștere pe fondul temerilor privind scăderea producției în America de Sud, cu inundații în nordul Braziliei și lipsuri persistente de apă din statele din sudul Braziliei în toată Argentina.

În plus, inspecțiile la export au fost în vârful gamei așteptărilor, la 1.577.417 tone.

Cererea pentru porumb a crescut, de asemenea, cu o vânzare de 269.240 mt, în timp ce inspecțiile la export nu au fost foarte dezamăgitoare, la 719.031 mt.

Pe de altă parte, prețului grâului a scăzut din cauza inspecțiilor dezamăgitoare la export, la doar 271.439 de tone și a lipsei de competitivitate, în special cu Rusia, în ciuda taxelor la export.

Fondurile au fost cumpărători ieri pentru 9 mii de loturi de porumb și 125 de mii de loturi de soia, în timp ce au fost vânzători pentru 3.500 de loturi de grâu.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Bibilica – avantajele și dezavantajele creșterii. Rase

Bibilica este o pasăre destul de rară în zona noastră,uneori poate fi întâlnită prin gospodăriile casnice. Cu toate acestea,...
- adv -spot_img

Bibilica – hrana, creșterea puilor, inițierea afacerii

Creșterea bibilicilor nu diferă de creșterea găinilor. Detalii despre îngrijire, adaptare, alimentație, rația zilnică, reproducere, creșterea puilor, etc. Bibilica este o...

Autorităţile franceze au ordonat sacrificarea a 2,5 milioane de păsări din cauza gripei aviare

Ministerul francez al Agriculturii a anunţat joi că un număr total de 2,5 milioane de păsări trebuie sacrificate, în...

De citit

Prognoza pentru piața lemnului în următoarea perioadă

În articolul precedent cu privire la situația generală pe piața...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției