2.8 C
București
duminică, 5 decembrie, 2021

-

HomepageAnaliticaPiața agricolă mondială: Prețurile pentru cereale cresc, activitatea de export e sporită

Piața agricolă mondială: Prețurile pentru cereale cresc, activitatea de export e sporită

Pe principalele piețe nu au fost realizate modificări esențiale ieri. Comercianții au fost mai prudenți înainte de raportul trimestrial al stocurilor USDA, care va fi lansat joi.

Pe arena internațională, China a achiziționat 334 de mii de tone de soia din SUA, iar Algeria organizează o licitație pentru grâu care se încheie mâine.

Originile franceze pot deveni favorite pentru o parte semnificativă din lot după ce Algeria a acceptat să fie mai tolerantă la criteriile de calitate.

Cotații grâu pe Euronext

Potrivit Agritel, prețurile porumbului au crescut ușor datorită recoltării întârziate și competitivității originii franceze.

Cotații porumb pe Euronext

Piața rapiței a continuat creșterile ieri, pe fondul prețurilor ridicate la biodiesel. Pe de altă parte, uleiul de palmier pierde teren în Kuala Lumpur, la fel cum și canola aseară în Canada. Marjele de procesare, din cauza costurilor mai mari legate de energie.

Cotații rapiță pe Euronext

Dolarul continuă să crească. Petrolul este încă într-o tendință ascendentă, urcând la 76,20 dolari barilul în New York.

Piața agricolă din regiunea Mării Negre

Prețurile pentru grâul rusesc cu un conținut de proteine ​​de 12,5% sunt de aproximativ 304 USD pe tonă în condiții FOB. Activitatea de export rămâne sporită în ciuda unei creșteri a taxei de la 50,9 USD pe tonă în prezent la 53,50 USD pe tonă în perioada 29 septembrie – 5 octombrie.

Potrivit Ministerului Agriculturii din Rusia, 10,3 milioane de hectare de culturi de toamnă au fost semănate începând cu 24 septembrie, față de 11 milioane de hectare anul trecut la aceeași dată.

În Ucraina, prețurile pentru grâu au scăzut ușor în contextul creșterii concurenței cu țările europene. Grâul cu 11,5% proteină ​​a scăzut sub 300 USD/t în condițiile FOB.

Piața agricolă din SUA

Prețurile porumbului au crescut ieri la Chicago pe măsură ce cererea și-a revenit. Cerealele beneficiază de prețuri stabile ale biocombustibililor.

USDA a anunțat că a recoltat 18% din recolta de porumb din SUA, față de media de cinci ani la această dată – 15%. Pentru soia, 16% din suprafață este recoltată, comparativ cu o medie de 13% la aceeași dată.

Evaluările culturilor de porumb și soia au rămas neschimbate săptămâna aceasta, 59% și respectiv 58% din suprafețe fiind apreciate ca bune sau excelente.

Exporturile de soia și porumb rămân în urmă față de nivelurile din anul trecut, în principal din cauza distrugerii instalațiilor portuare de uraganul IDA. Cu toate acestea, impulsul exporturilor ar trebui acum să se accelereze.

În această săptămână, inspecțiile la exportul de grâu au totalizat 286.087 tone, cel mai scăzut nivel din gama așteptărilor. Semănatul grâului a fost realizat în proporție de 34% față de 21% săptămâna trecută. Inspecțiile la export pentru porumb au fost de 517.539 tone, iar pentru soia de 440.742 tone.

Fondurile au fost cumpărători de 12 mii de loturi de porumb și 2.000 loturi de soia. Au fost vânzători de 1000 de loturi de grâu.

Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

2 COMENTARII

    • Bună ziua. Datele se referă la suprafețele semănate în Federația Rusă. Ulterior, urmează date despre cele semănate în Ucraina. Pentru România nu sunt încă informații privind suprafețele totale însămânțate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

APIA primește cereri pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2021  se depun Cererile de...
- adv -spot_img

Cum alegem păsările, care vor fi productive și iarna

Înainte de perioada rece este o întrebare firească, așa cum temperaturile scăzute pot influența semnificativ atât sănătatea, cât și...

Ministrul Agriculturii caută soluţii pentru problemele industriei de morărit şi panificaţie

Aplicarea unui regim de impozitare asemenea celui practicat în domeniul construcţiilor pentru salariaţii din sectorul morărit, panificaţie şi produse...

Noi pe Facebook

De citit

Fătarea la vaci: de ce și cu cât aceasta poate întârzia

Crescătorii de bovine destul de des se plâng, că...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției