marți, 24 mai, 2022
22.9 C
București

-

HomepageAfaceriFamilia Fărcașiu: Am investit banii de la nuntă într-o fermă de struți

Familia Fărcașiu: Am investit banii de la nuntă într-o fermă de struți

Acum 12 ani, Ioan Fărcașiu alături de soția lui au investit banii de la nuntă într-o familie de struți africani, cele mai mari păsări din lume, care depun și cele mai mari ouă.

La început a fost un vis mărunt, acum a devenit o afacere profitabilă, cum rar întâlnim în România.

“Ne-am uitat ce afaceri putem face, am citit despre struți, am trimis câteva e-mailuri să vedem dacă avem potențiali cumpărători. Și am primit feedback pozitiv. Așa a început acest vis. Nu am stat pe gânduri. A doua zi am cumpărat o familie de struți și un incubator. Am început cu 5000 de euro în prima fază și apoi am tot reinvestit în fiecare an”, a menționat într-un interviu oferit alba24.ro Ioan Fărcașiu, proprietarul afacerii cu Struți.

Cum au ales să dezvolte această afacere

Nu au ales întâmplător o afacere cu struți. Au studiat domeniul înainte și au înțeles că în acest mod pot oferi produse mult mai sănătoase oamenilor.

“Toată lumea fuge de carne injectată, nesănătoasă, păsări crescute cu hormoni, foarte repede. E motivul pentru care noi am vrut altceva. Asta ne dorim, să oferim o carne mult mai sănătoasă și care are multe calități. Multă proteină, foarte puțin colesterol, foarte puțină grăsime”, mai spune Ioan Fărcașiu.

Carnea de struț este o carne roșie, fragedă, cu mai mult fier și mai puțin colesterol decât orice altă carne roșie și cu cel mai mare număr de valori nutritive. 

Aceasta este săracă în grăsimi, bogată în Omega3, proteine, fier și vitamine, cu un conținut ridicat de carnitină și creatină. Pe scurt, este cea mai sănătoasă carne roșie disponibilă.

Un ou de struț, cât 30 de ouă de găină

Și nu doar carnea de struț are multe beneficii pentru sănătate, ci și ouăle. Au un conținut redus de grăsimi și de colesterol, aceste ouă fiind mult mai sănătoase decât ouăle de la găină.

Un ou de struț are aproximativ 1,7 kg și reprezintă echivalentul a 30 de ouă de găină. Practic, dintr-un singur ou se poate obține o omletă pufoasă suficientă pentru întreaga familie, plus musafiri.

La 12 ani de când au reușit să pornească această afacere cu struți africani în micul burg sătesc Sebeș, familia Fărcașiu se poate mândri cu o gamă largă de produse realizate în Ograda cu Struți, printre care: mici de struț, burger de struț, salam, cârnăciori sau păstramă de struț.

Pe lângă carne și ouă, la mare căutare este de asemenea și coaja de ou de struț, mai ales pentru încondeiat.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce se îngălbenesc și se usucă castraveții abia formați – vezi 7 motive

Fără de fructe sănătoase de la bun început, nu...

Îngrășămintele cu azot: de ce sunt necesare și cum le folosim corect

Azotul, împreună cu fosforul și potasiul, sunt unii dintre cei mai importanți macronutrienți pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. Îngrășămintele...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...

Sprijin pentru fermierii din UE de până la 100.000 euro

Comisia Europeană a propus vineri o măsură excepțională finanțată de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) pentru a...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate