18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

HomepageAdvRestart Energy a finalizat un sistem de panouri fotovoltaice în valoare de...

Restart Energy a finalizat un sistem de panouri fotovoltaice în valoare de peste 340 mii de euro pentru Cotnari

Restart Energy a finalizat implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 340.000 de euro, pentru Cotnari S.A, informează compania de servicii de tranziţie energetică.

Proiectul constă în instalarea a 883 de panouri, pe o suprafaţă de 5.000 mp, cu o putere de 400 kWp. Investiţia urmează a fi amortizată în mai puţin de 4 ani, precizează sursa citată.

Energia verde produsă acoperă aproximativ 25% din consumul intern al companie. În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 12.647 MWh, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 2,5 milioane de euro.

Sistemul de panouri fotovoltaice înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 de 159 de tone pe an şi a deşeurilor radioactive de 1,5 kg pe an.

Panourile sunt situate în incinta Cramei Cotnari, judeţul Iaşi.

„Sistemele fotovoltaice sunt răspunsul natural la instabilitatea pe care o vedem pe piaţa de energie. De asemenea, mă bucur că reuşim astfel să fim sustenabili şi să reducem amprenta de carbon a companiei, în contextul în care planeta are nevoie de acţiuni responsabile din partea tuturor”, a declarat Remus Deleanu, preşedintele Directoratului Cotnari S.A.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluţie eficientă de reducere a costurilor cu energia, pe o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreţinere. Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare”, a precizat, la rândul său, Armand Domuţa, general manager Restart Energy.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziţie energetică, cu capital mixt românesc-american, înfiinţată în 2015 la Timişoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail şi HoReCa.

Compania a încheiat anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalaţiilor fotovoltaice şi o cifră de afaceri de 55 milioane de euro.

Cu peste 1.750 de hectare de viță de vie, podgoria Cotnari produce vinuri obţinute doar din soiuri româneşti de calitate, fiind unul dintre cei mai mari producători de vinuri din ţară. În vinoteca Cotnari se păstrează cele mai reuşite colecţii, începând din anul 1956.

Compania are aproximativ 300 de angajaţi şi a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 132,77 milioane de lei.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Produse de la producători, direct pe Raftul cu Bunătăți Locale din județul Vâlcea

De astăzi, județul Vâlcea se alătură celui mai amplu...

BASF Innovation Hub 2023 prelungește termenul de înscrieri cu două săptămâni

BASF și AHK România revin cu noutăți în ceea ce privește BASF Innovation Hub – competiția dedicată dezvoltării durabile:...

Conferința „Business-ul Fructelor în Republica Moldova” va avea loc în acest an pe 7 și 8 decembrie

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței „Business-ul Fructelor în Republica Moldova”, cel mai important eveniment național în domeniul fructelor, va avea...

DN AGRAR, creștere de aproape 30% a cifrei de afaceri și triplarea profitului în primul semestru din 2023

DN AGRAR Group (simbol BVB: DN), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producţia de lapte...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole