23 C
București
duminică, 28 mai, 2023

-

HomepageAdvRaiffeisen Bank, consultant financiar pentru vânzarea a trei ferme din judeţul Călăraşi

Raiffeisen Bank, consultant financiar pentru vânzarea a trei ferme din judeţul Călăraşi

Raiffeisen Bank SA a asistat în calitate de consultant financiar exclusiv al Insight Investment, una dintre cele mai mari firme de asset management din lume, vânzarea Thames Farming Enterprises, operator de top în agricultura românească, către African Industries Group, o companie de tip holding diversificată, informează miercuri un comunicat al băncii.

Detaliile tranzacţiei nu au fost făcute publice.

„Rămânând aproape de acest business în ultimii 10 ani, am fost încântat să observ că a evoluat în ceea ce este astăzi: leader-ul de agribusiness din Europa de Sud-Est şi din România. Suntem onoraţi că am avut această ocazie, din nou, de a sprijini vânzătorii şi compania să treacă la următoarea etapă de dezvoltare şi de asemenea, să contribuim la consolidarea sectorului agricol românesc”, a menţionat Octavian Goga, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

Thames Farming Enterprises este alcătuită din trei ferme şi o firmă de management: Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro şi Alisa Farm Management, toate situate în judeţul Călăraşi şi administrând aproximativ 14.000 hectare de pământ şi cu o producţie de peste 50.000 tone de cereale pe an.

African Industries Group este un holding global şi diversificat, deţinut în totalitate de către fraţii Raj şi Alok Gupta, cu investiţii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Vest. În România, compania activează în agribusiness, distribuţie de echipamente şi utilaje agricole, dezvoltare şi investiţii imobiliare.

„Această tranzacţie reprezintă un pas important în angajamentul nostru de a continua să investim în România. Suntem permanent preocupaţi de îmbunătăţirea şi modernizarea practicilor noastre de agricultură sustenabilă, concentrându-ne pe irigarea şi conservarea solului. Având know-how specializat despre cele mai recente îmbunătăţiri tehnologice, prin compania noastră Agroconcept, distribuitor a câtorva branduri globale de echipamente agricole în România, ne ajută în dezvoltarea celor mai moderne şi eficiente metodologii de însămânţare şi recoltare a culturilor. Căutăm activ oportunităţi de investiţii în afaceri agricole pentru a ne mări suprafaţa administrată în zona fermelor noastre, dar şi în alte regiuni ale ţării. De asemenea, ne uităm la investiţii în zone care pot aduce valoare adăugată în materie de produse agricole”, a declarat Raj Gupta, preşedinte al African Industries Group.

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank este de 15 ani în topul bancherilor de investiţii din România, finalizând cu succes tranzacţii de fuziuni şi achiziţii (M&A) pentru clienţi precum Wirecard România, Brikston, Star Storage, Alisa Farm, Delaco etc.

De peste 20 de ani, Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,2 milioane de clienţi persoane fizice, 91.000 de IMM-uri şi peste 5.600 de companii mari şi medii.

Banca are aproximativ 4.600 de angajaţi, 300 de sucursale în toată ţara, aproximativ 700 ATM-uri, 400 MFM-uri (maşini multifuncţionale) şi o reţea de 24.400 de terminale POS. 

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bankhttps://www.raiffeisen.ro
Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii în agricultură.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Agreena și IPSO Agricultură – un nou parteneriat strategic pe piața agriculturii regenerative

Agreena, cea mai importantă companie de certificare a carbonului...

CEC Bank acordă finanţări în programul „Femeia Antreprenor”

CEC Bank a acordat primele finanţări pentru proiectele derulate în cadrul programului „Femeia Antreprenor”, noua schemă de granturi având...

Rezultatele Corteva în primul trimestru din 2023. Previziunile pentru întregul an

Repere pentru primul trimestru al anului 2023 Vânzările nete, din primul trimestru al anului 2023, au crescut cu 6% față...

Rolul esențial al calciului în dezvoltarea culturilor horticole

Calciul este un element esențial și are un rol vital atât pentru sănătatea plantelor, cât și a solului. Prezența...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole