‹ adv ›
marți, 28 martie, 2023
8.2 C
București

-

HomepageAdvertorialePurcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de...

Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 35,369 milioane lei, în scădere cu 11%

Producătorul de vinuri Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 35,369 milioane lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, în timp ce veniturile au sporit cu 20%, la 199,77 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare publicate, marţi, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În primele nouă luni din 2021, Purcari Wineries înregistrase un profit net de 39,78 milioane lei şi venituri de 166,43 milioane lei.

„Veniturile au crescut cu 20% faţă de anul precedent, ajungând la 199,8 milioane lei, în al treilea trimestru creşterea accelerând la 27%. Grupul a înregistrat o performanţă puternică, demonstrând rezilienţă la presiunile inflaţioniste, marjele EBITDA şi a venitului net din T3 2022 ajungând la 29% şi respectiv 19%”, se menţionează în raport.

Conform sursei citate, grupul a făcut în octombrie „încă un pas spre consolidarea poziţiei sale de lider al vinificaţiei din Europa Centrală şi de Est, prin achiziţia unui pachet majoritar de 76% din Angel’s Estate, o cramă cu ciclu complet din Bulgaria, cu 100 ha de vii proprii şi o capacitate anuală de producţie de peste un milion de sticle”.

„În acest trimestru, vreau să subliniez recolta noastră excelentă din 2022, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ. A fost un an de recoltă record pentru Grupul nostru şi, împreună cu achiziţiile de struguri din surse terţe, suntem pregătiţi să beneficiem de o structură de costuri competitivă în 2023. Acest fapt este unul important, având în vedere presiunile inflaţioniste continue, mai ales după sezonul agricol dificil din 2021. Suntem foarte optimişti cu privire la 2023”, a declarat Victor Bostan, director executiv Purcari Wineries PLC.

Potrivit raportului, grupul a înregistrat în România o creştere de 11% a veniturilor în primele nouă luni ale acestui an şi un avans de 17% în al treilea trimestru.

Advertorial
Advertorial
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Mihai Aniței preia funcția de director general al Combinatului de Îngrășăminte Chimice Năvodari

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de fertilizanţi şi biostimulatori profesionali, l-a numit în funcția de...

Insecuritatea apei – una dintre cele mai mari amenințări pentru fermieri

Apa este o resursă vitală de viață și este esențială pentru creșterea și întreținerea tuturor organismelor vii. Pentru agricultori,...

Variant Irrigation lansează prima fabrică din România pentru producția echipamentelor de irigare

Unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigare din Europa de Est, Variant Irrigation, inaugurează prima fabrică...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole