‹ adv ›
marți, 7 februarie, 2023
-0.1 C
București

-

HomepageAdvertorialePatria Bank lansează un credit pentru fermierii care vor să cumpere pământ

Patria Bank lansează un credit pentru fermierii care vor să cumpere pământ

Patria Bank propune un produs de creditare destinat fermierilor care vor să cumpere pământ, prin care asigură finanţare de până la 100% din costul terenului, cu o perioadă de rambursare de până la 15 ani, informează banca.

„Oferta Patria Bank vine într-o perioadă în care preţurile terenurilor agricole sunt în creştere. Potrivit Eurostat, preţul mediu al unui hectar de teren agricol din România a ajuns la 7.163 euro în 2020, în creştere cu circa 34% faţă de preţul mediu al anului anterior. Din 2011, preţul mediu al terenurilor agricole din România a crescut 424%. Tendinţa de creştere se poate menţine şi în perioada următoare, deoarece preţurile terenurilor agricole din Polonia, o ţară cu suprafeţe agricole extinse precum România, sunt de 10.000 de euro pe hectar. Preţurile menţionate sunt plătite însă pentru suprafeţe mari de teren, de paste 30 de hectare”, se precizează într-un comunicat al băncii transmis marţi AGERPRES.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), citată în document, 40% din suprafaţa totală agricolă eligibilă pentru subvenţii nu este cadastrată.

Aceste suprafeţe, multe dintre ele de mici dimensiuni, sunt greu de introdus în circuitul comercial prin integrarea lor în ferme mai mari, viabile economic. Dar ele reprezintă o oportunitate de extindere pentru fermieri.

„Într-o perioadă dificilă, achiziţionarea de terenuri rămâne o metodă sigură de consolidare a afacerilor agricole. Achiziţia reduce riscul de creştere viitoare a preţurilor, întăreşte capitalul societăţii şi creşte puterea de negociere a fermierilor. Noi suntem alături de ei pe tot parcursul derulării creditului, astfel încât să le oferim cele mai bune soluţii pentru afacerea lor”, declară Cezar Adrian Paladie, manager vânzări regional Agro Patria Bank.

Potrivit reprezentantului Patria Bank, terenul agricol este un activ ce se amortizează într-o perioadă medie de 17-20 ani şi de aceea perioada maximă de 15 pentru rambursarea creditului nu va reprezenta o povară pentru cash-flow-ul fermierilor.

Creditul pentru achiziţie terenuri agricole Patria Bank este destinat tuturor formelor de organizare, precum persoane juridice, societăţi agricole, persoane fizice autorizate, asociaţii familiale, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale, producători agricoli.

Terenul achiziţionat poate deveni garanţie pentru credit. Plata ratelor se poate face prin rate sezoniere, rate lunare egale sau rate lunare personalizate.

Creditul asigură finanţare de până la 100% din costul terenului, în cazurile în care creditul este acoperit integral cu garanţii reale sau fonduri de garantare, are o perioadă de rambursare de până la 15 ani şi până la 1 an perioadă de tragere.

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori Bucureşti care oferă produse şi servicii bancare de bază 100% online.

Grupul Patria Bank are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). 

Patria Bank
Patria Bankhttps://www.patriabank.ro
Patria Bank sprijină afacerile agricole prin soluții de finanțare pentru agricultură adaptate la nevoile fermierilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Patria Credit a semnat un nou acord cu FEI, care va asigura finanţări ale micilor afaceri

Patria Credit IFN a semnat un nou acord de garantare cu Fondul European de Investiţii (FEI), într-un plafon de...

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole