sâmbătă, 1 octombrie, 2022
28.5 C
București

-

HomepageAdvertorialeOTP Bank România se alătură programului de susţinere a IMM-urilor din domeniul...

OTP Bank România se alătură programului de susţinere a IMM-urilor din domeniul agroalimentar

OTP Bank România este una dintre instituţiile financiare partenere care se alătură programului de susţinere a IMM-urilor din domeniul agroalimentar prin alocarea microgranturilor şi granturilor pentru capital de lucru, a anunţat vineri banca.

Programul, demarat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene împreună cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, face parte din pachetul de măsuri „Sprijin pentru România” şi vizează reducerea impactului semnificativ generat de creşterea preţurilor la produsele de bază, precum şi acordarea de sprijin pentru redresarea întreprinderilor din domeniul agriculturii, pisciculturii, acvaculturii şi industriei alimentare.

„Ne implicăm în acest nou program de susţinere a antreprenorilor locali, prin acordarea de microgranturi şi granturi de capital de lucru, şi promovăm deschis orice măsuri lansate ce reprezintă o pârghie utilă pentru revenirea activităţilor din domeniul agroalimentar. Acest tip de sprijin are o aplicabilitate largă pentru afacerile locale şi are un impact care poate ajunge până la 20.000 de beneficiari, potrivit estimărilor guvernamentale”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct, Coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

Prin această schemă de finanţare nerambursabilă, beneficiarii care se încadrează în categoria IMM-urilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, societăţilor cooperative agricole, cooperativelor agricole, grupurilor de producători şi organizaţiilor de producători sau întreprinderilor familiale pot accesa microgranturi în valoare de 5.000 de euro sau granturi pentru capital de lucru, a căror sumă este stabilită în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, astfel: 5.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cuprinsă între 5.000 şi 33.350 euro; până la 15% din cifra de afaceri, fără a depăşi valoarea de 120.000 euro, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri mai mare de 33.350 euro.

Eligibilitatea pentru accesarea microgranturilor şi granturilor din acest program se va preevalua de către Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu AIMMAIPE, prin platforma informatică IMM Recover, la momentul deschiderii acesteia.

Lista completă a domeniilor de activitate eligibile (CAEN-urile eligibile) în care trebuie să activeze beneficiarii pentru a putea obţine acest tip de microgranturi şi granturi nerambursabile, cheltuielile eligibile precum şi criteriile de eligibilitate sunt descrise pe larg în OUG nr. 61/2022, cu modificările şi completările ulterioare.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezenţă foarte bună în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR.

OTP Bank
OTP Bankhttps://www.otpbank.ro
OTP Bank România oferă soluții financiare complete în domeniul agricol, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Agricover anunță că platforma de agricultură digitală Crop 360 este utilizată de 1000 de fermieri

Agricover - liderul pieței de agribusiness din România, anunță...

MAT: Peste 3.400 de contracte de finanţare au fost semnate în cadrul programului IMM-Agri Food

Peste 3.400 de contracte de finanţare în sumă totală de aproximativ 249,5 milioane de euro au fost semnate în...

Tăierile în uscat la vița de vie. Când și cum se efectuează

Tăierea viței de vie este importantă pentru calitatea și cantitatea producției de struguri. Există câteva reguli de aur și...

Creșterea iepurilor: sfaturi utile pentru întreținere

Mulţi agricultori din Moldova cresc iepuri de casă, dar deseori se simte lipsa informaţiei despre acest subiect şi, astfel,...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate