33.7 C
București
sâmbătă, 23 septembrie, 2023

-

HomepageAdvLibra Internet Bank finanţează cu 8 mln de euro construcţia unui parc...

Libra Internet Bank finanţează cu 8 mln de euro construcţia unui parc fotovoltaic cu peste 27.000 de panouri

Un parc fotovoltaic ce se va întinde pe o suprafaţă de aproape 200.000 de metri pătraţi va fi construit de compania GalicSud în România printr-o finanţare de 8 milioane de euro, oferită de Libra Internet Bank, informează vineri banca.

Parcul fotovoltaic va fi construit în judeţul Mehedinţi, comuna Izvoru Bârzii, satul Halânga, şi va avea în componenţă peste 27.000 de panouri fotovoltaice. Acestea vor genera o putere electrică de aproape 15 MW şi o energie medie anuală de aproximativ 19.000 MWh, adică suficient cât să acopere consumul necesar pentru aproximativ 10.000 de locuinţe (cu un consum mediu de 150 KWh/lună).

„Libra Internet Bank demonstrează, prin finanţarea acestui proiect al GalicSud SRL, că are resursele şi expertiza necesare pentru a contribui într-un mod consistent la dezvoltarea sectorului energiei verzi în România. Este una dintre misiunile pe care ni le-am asumat, în condiţiile în care consumul tot mai mare de energie poate fi acoperit din surse nepoluante, iar orice investiţie în energie verde este o investiţie într-un viitor mai bun”, a declarat Cristina Mahika-Voiconi, director general adjunct al Libra Internet Bank.

Banca susţine în mod activ dezvoltarea proiectelor de producere a energiei verzi, prin echipe specializate în acest domeniu. Oferta permite finanţarea de la zero a proiectelor fotovoltaice şi eoliene.

Randamentul investiţiilor în energie verde este unul foarte bun, asigurând o dezvoltare durabilă şi sustenabilă a comunităţii, iar fiecare MWh produs de o centrală fotovoltaică înseamnă cu 850 de kilograme de dioxid de carbon mai puţin în atmosferă, cât ar ajunge în cazul unui singur MWh produs din cărbune, se arată într-un comunicat al băncii.

„Proiectul are o importanţă capitală pentru societatea noastră, deoarece este unul de o anvergură considerabilă, cu efecte pozitive şi îndelungate pentru sustenabilitate şi pentru dezvoltarea durabilă. De aceea, identificarea unui partener de încredere precum Libra Internet Bank a facilitat procesul pe care trebuie să îl urmăm în vederea construirii parcului fotovoltaic”, spun reprezentanţii GalicSud.

Libra Internet Bank a fost înfiinţată în 1996 în Bucureşti. Banca s-a specializat în oferirea de produse şi servicii dedicate profesiilor liberale şi companiilor din Real Estate şi Agribusiness.

Unul dintre liderii digitalizării în bankingul din România, Libra Internet Bank este, de asemenea, partenerul celor mai importante fintech-uri internaţionale prezente în ţară. Libra Internet Bank are o reţea de 55 de sucursale şi a fost desemnată, în ultimii trei ani, cel mai bun angajator din România în domeniul financiar-bancar.

Compania GalicSud SRL a identificat oportunitatea pentru acest proiect fotovoltaic şi l-a dezvoltat, cu obiectivul final de a produce energie electrică din surse regenerabile şi a creşte nivelul de utilizare al acestor surse.

Compania GalicSud SRL este deţinută de un grup cu experienţă semnificativă în domeniul energiei regenerabile, având un portofoliu de peste 100 MW, compus din proiecte aflate în diferite etape de dezvoltare. 

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

00:02:40

VIDEO. Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

Proiectele implementate de compania Variant Irrigation atât în România,...

Pregătiți-vă pentru succesul sezonului viitor cu ajutorul prognozei recoltei: Luați decizii agricole argumentate

Pe măsură ce sezonul actual de recoltare se apropie de sfârșit și se așteaptă un scurt răgaz înainte de...

Indigo Ag obține 250 de milioane de dolari pentru a accelera inițiativele de agricultură sustenabilă

Indigo Ag, o companie de tehnologie agricolă cu sediul în Boston, specializată în generarea de credite de carbon, a...

Partenope Frutta – fabrica de procesare fructe de la Râmnicu Sărat: Oferim pomi de cireș pentru plantare

Partenope Frutta fabrica de procesare a fructelor de la Râmnicu Sărat, membră a unui grup de firme cu o...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole