25 C
București
vineri, 9 iunie, 2023

-

HomepageAdvHoldingul ROCA Agri RDF estimează afaceri de până la 700 milioane lei,...

Holdingul ROCA Agri RDF estimează afaceri de până la 700 milioane lei, în 2022, din agricultură

Compania românească ROCA Investments, prin parteneriatul cu RDF SA, au lansat al doilea pilon strategic de investiţii – holdingul de agricultură ROCA Agri RDF, pentru care sunt estimate venituri de până la 700 milioane lei în 2022.

Cu un portofoliu în continuă expansiune şi cu activităţi în distribuţia de inputuri, trading de cereale, producţie agricolă şi procesare de cereale, holdingul devine un jucător naţional într-un sector al economiei cu un potenţial major în contextual actual.

Investiţiile noului holding vor fi în companii româneşti din agricultură şi vor contribui la consolidarea activităţii, dezvoltarea de noi linii de business şi implementarea conceptului de one stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol.

„România are o mare nevoie de capital privat, de management specializat şi de consolidare. Roca Agri RDF reprezintă rezultatul procesului prin care am reuşit să reunim aceste trei ingrediente – capitalul Roca, parteneriatul cu Florin Deznan şi managementul comun, într-un sector considerat de noi strategic pentru România. Un proces de transformare şi scalare accelerată, care confirmă potenţialul acestui model de business”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Odată cu lansarea holdingului, RDF devine ROCA Agri RDF şi dintr-o companie locală, cu prezenţă în special în vestul ţării, un jucător cu prezenţă naţională în agricultură.

„Fiecare companie din holdingul nostru are o experienţă de peste 25 de ani, perioadă în care am crescut organic şi am decis să facem împreună acest pas către un nou model de business în agricultură. Am găsit în ROCA o cultură solidă a parteneriatului, în care punem accent pe oameni, şi vrem să dezvoltăm o agricultură antreprenorială modernă, digitalizată şi cu o productivitate crescută. Înţelegem cultura fermierilor din România şi dorim să fim o soluţie pentru ei”, a declarat Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF.

Holdingul cuprinde în prezent 3 companii: RDF SA, RDF Agricultura SRL şi Adidana SRL. Cele 3 companii au înregistrat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de peste 300 milioane lei.

De asemenea, cu un EBITDA de 14,4 milioane lei, compania şi-a depăşit estimările pentru S1 2022. Pentru tot anul 2022 compania estimează venituri de până la 700 milioane lei.

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, care are misiunea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, de a amplifica potenţialul şi accelera creşterea companiilor şi brandurilor româneşti.

În 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018, mai mult decât dublu. Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar şi investiţii în alte companii din diferite sectoare ale economiei. 

ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF
ROCA Agri RDF este holdingul de agricultură lansat de ROCA Investments, ca urmare a parteneriatului cu RDF SA.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CFRO: A III-a Conferință Națională „Tineri Lideri pentru Agricultură” a reunit peste 400 de participanți la București

Clubul Fermierilor Români a organizat cu succes cea de-a III-a ediție a Conferinței Naționale „Tineri Lideri pentru Agricultură” în...

TRANSAVIA dezvăluie secretele alegerii și consumului cărnii de pui sigure și de înaltă calitate

Cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Alimentelor, marcată pe 7 iunie de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO),...

TalentA-2023: 70 de fermiere din România și Republica Moldova vor fi instruite în management și tehnologii agricole

Compania agricolă internațională Corteva Agriscience anunță finalizarea selecției participantelor la inovatorul program educațional de finanțare TalentA-2023, dedicat dezvoltării și...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole