marți, 27 septembrie, 2022
21.5 C
București

-

HomepageAdvertorialeAgricover a înregistrat în primul semestru din 2022 venituri de 1,3 miliarde...

Agricover a înregistrat în primul semestru din 2022 venituri de 1,3 miliarde lei şi un profit operaţional de 72 milioane lei, în creştere cu 46%

Agricover, grup de societăţi specializate pe sectorul agricol controlat de antreprenorul Jabbar Kanani, a înregistrat în primul semestru din 2022 venituri totale consolidate de 1,3 miliarde lei, dublu faţă de nivelul din perioada similară din 2021, şi un profit operaţional de 72 milioane lei, în creştere cu 46%, potrivit raportului financiar publicat la BVB, scrie zf.ro.

Profitul net s-a cifrat la 53 milioane lei, faţă de 35 milioane lei în primul semestru din 2021.

Creşterea veniturilor a fost determinată atât de cantităţile mai mari vândute (predominant pentru produsele pentru nutriţia culturilor ale diviziei Agricover Distribution), cât şi de creşterea preţurilor.

Creşterea bruscă a preţurilor la materiile prime şi întreruperile din lanţurile de aprovizionare au sporit riscul de indisponibilitate pentru produsele pentru nutriţia culturilor şi pentru anumite produse pentru protecţia culturilor, se precizează în raport.

În primele şase luni din acest an, compania a derulat investiţii de 1 milion euro în activităţi de cercetare şi dezvoltare IT, care se adaugă investiţiilor de 2 milioane euro realizate în 2021.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology. Agricover Holding este vehiculul de investiţii care controlează patru entităţi, Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periş SA şi Agricover Technology SRL.

Agricover
Agricover
Grupul Agricover este principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Prețul cerealelor în scădere – noi temeri pe piața mondială

Ping-pong-ul prețurilor pe piața mondială a cerealelor continuă și...

Cum depistăm prezența acarianului Varroa la albine. Metode

Acarianul varroa la albine provoacă boala numită varooza. Când coloniile de albine nu sunt tratate sau tratate ineficient, coloniile pot...

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a crescut luni la 683.527 hectare, în 38 de judeţe

Suprafaţa totală afectată de secetă a ajuns, luni, la 683.527 de hectare, în 38 de judeţe, arată datele comunicate...

Cultivarea mărarului – recomandări la semănat și îngrijire

Mărarul (Anethum graveolens) este una dintre plantele aromatice destul de populare în consum. Totodată, și întreținerea culturii este destul de ușoară....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate