11.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

HomepageAdvAgricover a înregistrat în primul semestru din 2022 venituri de 1,3 miliarde...

Agricover a înregistrat în primul semestru din 2022 venituri de 1,3 miliarde lei şi un profit operaţional de 72 milioane lei, în creştere cu 46%

Agricover, grup de societăţi specializate pe sectorul agricol controlat de antreprenorul Jabbar Kanani, a înregistrat în primul semestru din 2022 venituri totale consolidate de 1,3 miliarde lei, dublu faţă de nivelul din perioada similară din 2021, şi un profit operaţional de 72 milioane lei, în creştere cu 46%, potrivit raportului financiar publicat la BVB, scrie zf.ro.

Profitul net s-a cifrat la 53 milioane lei, faţă de 35 milioane lei în primul semestru din 2021.

Creşterea veniturilor a fost determinată atât de cantităţile mai mari vândute (predominant pentru produsele pentru nutriţia culturilor ale diviziei Agricover Distribution), cât şi de creşterea preţurilor.

Creşterea bruscă a preţurilor la materiile prime şi întreruperile din lanţurile de aprovizionare au sporit riscul de indisponibilitate pentru produsele pentru nutriţia culturilor şi pentru anumite produse pentru protecţia culturilor, se precizează în raport.

În primele şase luni din acest an, compania a derulat investiţii de 1 milion euro în activităţi de cercetare şi dezvoltare IT, care se adaugă investiţiilor de 2 milioane euro realizate în 2021.

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology. Agricover Holding este vehiculul de investiţii care controlează patru entităţi, Agricover SA, Agricover Credit IFN SA, Abatorul Periş SA şi Agricover Technology SRL.

Agricover
Agricover
Grupul Agricover este principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna...

Lactalis a anunțat că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, dar profitul a rămas scăzut

Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat joi că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023,...

Radu Puiu, XTB: Prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru români

Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori...

Zinchuk: BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România

România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard de euro...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole