Comerţul cu produse agroalimentare, schimbul de informaţii privind sistemul antigrindină şi identificarea unor modalităţi de intensificare a cooperării bilaterale au fost principalele teme analizate luni de către ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, şi omologul său din Republica Moldova, Viorel Gherciu.
Potrivit unui comunicat al MADR remis AGERPRES, ministrul român a reiterat angajamentul pentru sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, în baza procesului de reforme şi a priorităţilor asumate în contextul implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.
Creşterea competitivităţii pe piaţa europeană a fermierilor din cele două ţări a fost un alt subiect abordat în cadrul întrevederii, la care a participat şi preşedintele Comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară din Republica Moldova, Vladimir Bolea.
El le-a transmis oficialilor moldoveni că în anul 2019, printr-o acţiune de voluntariat, la nivelul AFIR, a fost lansată o aplicaţie mobilă care face legătura directă între consumatori şi cei care obţin produse de calitate.
Cooperarea dintre ministerele agriculturii din România şi Republica Moldova include schimbul de bune practici prin organizarea de sesiuni de instruire, în scopul dezvoltării durabile a sectorului agroalimentar.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va continua să acorde sprijin Republicii Moldova, domeniile de interes urmând a fi identificate prin consultare cu reprezentanţii ministerului omolog din Republica Moldova.
Versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei...