5.4 C
București
marți, 24 decembrie, 2024

-

HomepageAdvCarmistin a inaugurat prima sa fermă de reproducție scroafe

Carmistin a inaugurat prima sa fermă de reproducție scroafe

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Carmistin a inaugurat, la Săhăteni, Buzău, prima fermă de reproducție scroafe a Organizației, ca parte a planurilor companiei de a integra tot lanțul de producție.

În plus, realizarea corespunde cu obiectivul companiei de a stabili premisele unei dezvoltări fără precedent în România ultimelor decenii în ceea ce privește industria producătoare de carne de porc.

Amintim că, în august am relatat mai multe despre faptul că Organizația a făcut investiții de 10 milioane de euro în una dintre cele mai mari și moderne ferme de pui din România.

Ce ține de ferma de porci, cu o suprafață de circa 25.000 mp construiți și beneficiind de cele mai moderne tehnologii și echipamente în domeniu, asigurate de producători de top din Danemarca și Germania, ferma de la Săhăteni a fost populată cu 3.000 scrofițe.

Carmistin va produce aici circa 100.000 purcei pentru fermele de porc gras operate de Grup, dar și necesarul de scrofițe proprii de înlocuire.

Aportul genetic va fi efectuat doar prin vieri și material seminal, un aspect care va permite o mai bună biosecuritate, prin limitarea introducerii de noi animale, dar și menținerea progresului genetic.

În ferma de la Săhăteni, Organizația Carmistin va implementa sisteme inovatoare de monitorizare a sănătații și bunăstării animalelor, a gradului de stres și confort.

De asemenea, ca răspuns la preocuparea companiei pentru procese de producție cât mai curate și durabile pe tot lanțul de producție hrană, construcția va fi dotată cu panouri fotovoltaice pentru autoconsum.

Urmăreşte canalul Agrobiznes pe WhatsApp

Agrobiznes
Agrobiznes
Totul despre agricultură, afaceri și oportunități de dezvoltare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Tăieri la cireș – cum formăm Axul înalt fusiform

Sistemul de tăieri la cireș Axul înalt fusiform (Tall...

Prețul mediu al terenului arabil în România a ajuns la 41.624 lei/ha în 2023

Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/hectar (ha) în anul 2023,...

Retrospectiva 2024: Agricultura românească sub impactul secetei și crizei climatice

Agricultura românească a fost marcată în 2024 de fenomene climatice extreme: temperaturi record, secetă pedologică prelungită şi inundaţii catastrofale,...

MADR lansează sesiunea a doua de finanțare pentru energie regenerabilă în agricultură

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat pe site-ul propriu versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru Schema de...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole